Κανένας μόνος, καμμία μόνη απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία

Η ανταπόκριση του εργατικού κινήματος στο κάλεσμα για στήριξη των διωκόμενων απολυμένων του εστιατορίου ΑNADOLU, οι οποίοι δικάζονταν στις 31 Μαρτίου 2021 υπήρξε άμεση και αξιοσημείωτη. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, παρ’ όλα αυτά η υπόθεση εξακολουθεί να μας απασχολεί, επιδιώκοντας την άμεση και οριστική παύση της δίωξης.

Η ποινική δίωξη των 5 εργαζόμενων που απολύθηκαν ομαδικά επειδή διεκδίκησαν την εφαρμογή βασικών εργατικών δικαιωμάτων τους που καταπατούνταν κατ’ εξακολούθηση από τον εργοδότη τους, ιδιοκτήτη του εστιατορίου ANADOLU, βασίζεται σε παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες. Στην περίπτωση των πέντε απολυμένων εργαζόμενων ισχύει η παροιμία «εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι», αφού αντιμετωπίζονται σαν θύτες και όχι ως θύματα που είναι, σε ένα εργασιακό περιβάλλον που έχει μετατραπεί σε πραγματική ζούγκλα.

Τη στιγμή που αποδομείται με εξαιρετικά επιθετικό τρόπο κάθε προστατευτικό πλαίσιο απέναντι στην εργοδοτική εκμετάλλευση, ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση της δικής μας ενωτικής, ταξικής, εργατικής αντεπίθεσης.

Μέχρι στιγμής ψηφίσματα στήριξης έχουν εκδώσει:

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων
Αγωνιστική Ταξική Ενότητα – ΕΚΑ
Παρεμβάσεις Δημοσίου
ΣΒΕΟΔ
Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Σύλλογος Εργαζόμενων ΤΕΕ
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής
Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζόμενων Δήμου Καισαριανής
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου, Φυλής
ΣΙΕΛ-Αχαΐας
Σωματείο Εργαζόμενων ΨΝΑ
Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
Σωματείο Εργαζόμενων ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις (εργαζόμενοι/ες στον ΕΦΚΑ)