ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 11/9 στην πλ. Κοραή για τη ματαίωση της φασιστοσύναξης

Τη νύχτα της 9ης προς 10/9 οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έσπασαν το εκλογικό περίπτερο της τοπικης επιτροπής Α’ Πειραιά. Όμως, η προσπάθεια τους να επανεμφανιστούν στις γειτονιές θα πέσει στο κενό, αναφέρει σε καταγγελία της η ΤΕ Πειραιά.

Το αντιφασιστικό κίνημα οργάνωσε την απαντησή του με αντιφασιστική κινητοποίηση της Παρασκευής 11/9 (η Νέα Προοπτική βρισκόταν ήδη στο τυπογραφείο) για να ματαιώσει τη σύναξη των φασιστών που τολμούν να φέρουν τον φύρερ τους το Μιχαλολιάκο να κάνουν ανοιχτή ομιλία στη πλατεία Κοραή.

Είναι πρόκληση, τονίζει η ανακοίνωση, και οι αντιφασιστικές γειτονιές του Παύλου Φύσσα, το λιμάνι που υποδέχεται τους πρόσφυγες δεν θα επιτρέψει την παρουσία τους. Απαντάμε με μαζική κινητοποίηση σήμερα στις 7 για αναστήλωση του Περιπτέρου και αντιφασιστική εξόρμηση.

Την αντιφασιστική εκδήλωση οργάνωσαν πολλά σωματεία (ΠΕΝΕΝ, ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ), αντιφασιστικές κινήσεις, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Με κάλεσμά της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) απευθύνει κάλεσμα στους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτικούς και σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

«Καμιά ανοχή στους κήρυκες του μίσους, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και της φασιστικής ιδεολογίας. Καμιά ανοχή στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα», τονίζεται στην ανακοίνωση.