Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο Al-Jazeera: Η Κατοχή αναγκάστηκε να υποχωρήσει αφού απέτυχε να διαχειριστεί τη μάχη στην Οδό Salah al-Din* στη Γάζα

30 Οκτωβρίου 2023

Ο στρατιωτικός και στρατηγικός εμπειρογνώμονας, υποστράτηγος Fayez Al-Duwairi, ανέφερε ότι σιωνιστικά τανκς έφτασαν στα περίχωρα της πόλης της Γάζας και έκοψαν έναν βασικό δρόμο από τα βόρεια προς τα νότια της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας.

«Ωστόσο, αυτό συνέβη για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι δυνάμεις της Παλαιστινιακής αντίστασης άρχισαν να διαχειρίζονται τη μάχη με αποτελεσματικό τρόπο», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής έγινε λόγω απωλειών που υπέστησαν.

Ο Al-Duwairi σημείωσε ότι η κατοχή χρησιμοποίησε βόμβες καπνού επειδή οι επιτιθέμενες δυνάμεις της έπεσαν σε αυτό που αποκάλεσε αδιέξοδο διαχείρισης μάχης.

Εξήγησε ότι η αντίσταση χρησιμοποιεί πυραύλους Al-Yassin 105 για να απωθήσει τα σιωνιστικά οχήματα, καθώς αυτός ο τύπος πυραύλων, είτε ο 105 είτε ο 107, είναι ένας πύραυλος “RPG 7”, με διπλή κεφαλή.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Ταξιαρχίες Μάρτυρας IzzalDinalQassam, ο στρατιωτικός βραχίονας του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης (Χαμάς), αποκάλυψαν τον πύραυλο “Al-Yassin” κατά των τεθωρακισμένων, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Πλημμύρα Αλ-Άκσα που εξαπολύθηκε από την παλαιστινιακή αντίσταση κατά της σιωνιστικής κατοχής.

Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης στη Γάζα επιβεβαίωσε σε δήλωσή του ότι η αντίσταση ανάγκασε τις δυνάμεις κατοχής να αποσυρθούν αφότου προέλασαν στην οδό Salah al-Din, η οποία συνδέει τη βόρεια και τη νότια Λωρίδα. Είπε ότι αυτό που συνέβη στην οδό Salah al-Din ήταν η εισβολή λίγων αρμάτων μάχης του στρατού κατοχής και μιας μπουλντόζας από την γειτονική αγροτική περιοχή “Juhr Al-Dik”.

Εξαπάτηση πεδίου

Σύμφωνα με την ανάλυση του στρατιωτικού εμπειρογνώμονα στο AlJazeera: Υπήρξαν σιωνιστικές προσπάθειες να εισβάλουν στη Γάζα σε όλους τους πολέμους που έγιναν κατά της Λωρίδας, ο πιο σημαντικός από τους οποίους ήταν το 2014 όταν προσπάθησαν να διαχωρίσουν τη βόρεια Λωρίδα από την υπόλοιπη Γάζα, αλλά έχασαν και αποσύρθηκαν.

Πιστεύει επίσης ότι η κατοχή ασκεί αυτό που ονομάζεται «εξαπάτηση πεδίου», δηλαδή πραγματοποιεί πολλαπλές επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια να μπερδέψει τις αμυνόμενες δυνάμεις και μίλησε για αυξανόμενη πρόοδο στις επιχειρήσεις της, που ξεκίνησαν με ένα τανκ και δύο μπουλντόζες στην περιοχή Khan Yunis, στη συνέχεια 5 τανκς και δύο μπουλντόζες στην περιοχή Beit Hanoun, στη συνέχεια προσπάθεια απόβασης στην παραλία. Στη συνέχεια, μια επίθεση στην περιοχή Beit Lahia και μια άλλη στην περιοχή Bureij.

Ο Al-Duwairi κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατοχή δεν μπορεί να πραγματοποιήσει πλήρη χερσαία επίθεση και ως εκ τούτου εξαπολύει επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε άλλες περιοχές, και αναρωτήθηκε: Μπορεί η κατοχή να διατηρήσει και να σταθεροποιήσει τον στόχο; Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για την αντίσταση να μπορεί να διαβάζει τι συμβαίνει στο μυαλό του εχθρού και να μπορεί να προβλέψει τα μελλοντικά του πολεμικά σχέδια.

Μίλησε για αυτό που αποκάλεσε αμερικανική σύσταση προς τις [ισραηλινές] δυνάμεις κατοχής που έλεγε ότι δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν πλήρη χερσαία επίθεση και αν μπορούσαν, δεν θα μπορούσαν να αντέξουν τον λογαριασμό.

Πηγή: Πηγή: AlJazeera

Free Palestine

Mετάφραση Γιαν. Σιμ.

[ * H oδός Salah al-Din έχει πάρει το όνομά της από τον ήρωα του Αραβικού έθνους Salahal-Din σουλτάνο της Αιγύπτου που κατατρόπωσε τους Χριστιανούς Σταυροφόρους το 1187 και απελευθέρωσε την Ιερουσαλήμ ύστερα από 88 χρόνια κατοχής της από τους Σταυροφόρους. Διέσωσε και τους Εβραίους από την καταδυνάστευση των Σταυροφόρων. Στην υπηρεσία του ο Salah al-Din είχε Εβραίους σοφούς όπως ο περίφημος γιατρός και φιλόσοφος Μαϊμωνίδης. Ο ραβίνος Moshe ben Maimon, ή στα αραβικά Abu Imran Musa bin Maimun bin ήταν ένα από τα εκλεκτά τέκνα που γέννησε ο σπουδαίος Αραβο-Εβραϊκός πολιτισμός στην Ανδαλουσία.

Σημείωση Θ.Κ.]

Δήλωση των Ταξιαρχιών τουPFLP [Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης] (30/10/2023)

Ως απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής και των εποίκων της εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, στη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ, οι γενναίες ταξιαρχίες μας προκάλεσαν σημαντική ζημιά στις δυνάμεις κατοχής και στους εποίκους στην περιοχή Ντέιρ Σαράφ στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης σε μάχη εκ του συστάδην, με αποτέλεσμα πολλές απώλειες μεταξύ των κατακτητών. Θα αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες, αν το επιτρέψουν οι απαιτήσεις ασφαλείας. Διαβεβαιώνουμε τις μάζες του λαού μας ότι θα αντιμετωπίσουμε το θράσος της κατοχής. Στο όνομα των Ταξιαρχιών του μάρτυρα Abu Ali Mustafa τονίζουμε τα εξής:

Πρώτον: Η ηγεσία των Ταξιαρχιών του μάρτυρα Abu Ali Mustafa θα κάνει την κατοχή να γευτεί από το ίδιο πικρό ποτήρι που έχει υπομείνει ο λαός μας λόγω αποφασιστικών και σοβαρών χτυπημάτων.

Δεύτερον: Καλούμε τις μάζες του λαού μας να συσπειρωθούν γύρω από την αντίσταση ως στρατηγική επιλογή, να προστατεύσουν τα νώτα των μαχητών μας και να αντιμετωπίσουν την καταδίωξη των μαχητών μας από την κατοχή, όπως γίνεται στις περιοχές Deir Sharaf και Beit Iba, διασφαλίζοντας την ασφαλή επιστροφή των μαχητών μας μετά από άμεσες συγκρούσεις με απίστευτο τρόπο που αντανακλά το επίπεδο ενσωμάτωσης στις μεθόδους αγώνα μας.

Τρίτον: Επιβεβαιώνουμε ότι η μάχη της Πλημμύρας Αλ-Άκσα θα συνεχίσει να είναι ένα ποιοτικό άλμα για την αντίσταση και ένα κρίσιμο κεφάλαιο στην ιστορία της σύγκρουσης με τον σιωνιστή εχθρό. Κατάφερε να επιβάλει τις εξισώσεις της παρά την αντεπίθεση του εχθρού. Το πρόσωπο της σύγκρουσης έχει αλλάξει οριστικά.

Ζήτω η ελεύθερη Παλαιστίνη!

Πηγή: FreePalestine

Μετάφραση Γιαν. Σιμ.