ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ

Νέος κύκλος πολιτικής κρίσης μετά την απόφαση του ΣτΕ

 

Ένας νέος κύκλος οξύτατης πολιτικής κρίσης ανοίγει μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του ΣτΕ να χαρακτηρίσει τον νόμο Παπά για τον πλειστηριασμό απονομής τηλεοπτικών αδειών ως αντισυνταγματικό.

 

Το ΣτΕ με την απόφασή του κρίνει ότι μόνο το ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για την παραχώρηση τηλεοπτικών αδειών. Και αυτό παρά το ότι αυτό έχει παραλύσει χωρίς να μπορεί να ανανεωθεί μέσω της Βουλής, όπως προβλέπει το σύνταγμα, επιτρέποντας έτσι στα τηλεοπτικά κανάλια να λειτουργούν -μέχρι νεοτέρας- με το προηγούμενο καθεστώς ανομίας.

 

Η κυβέρνηση αντιδρώντας ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου θα καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.
 

Φυσικά, δεν περιμέναμε να μας πει η κ. Γεροβασίλη για την αντιδραστικότητα του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια και πλήθος άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Ανάμεσά τους είναι και το δικό τους μνημόνιο και όχι μόνο. Και φυσικά, πρέπει να πληρώσουν οι καναλάρχες. Όμως ας μη μιλάνε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ για πάταξη της διαπλοκής, γιατί στο διαπλεκόμενο σύστημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η απάντηση δεν μπορεί να είναι άδειες σε μαφιόζους και μπράβους με τίμημα κάποια εκατομμύρια ευρώ από τα λεφτά για ξέπλυμα…