Λευτεριά στον αγωνιστή Nevzat Kalayci

Λευτεριά στον αγωνιστή Nevzat Kalayci

Ο Nevzat Kalayci είναι  κοινωνικός αγωνιστής από την Τουρκία· έχει πολλά χρόνια δράσης, πολυάριθμες φυλακίσεις στα «λευκά κελιά» του τουρκικού κράτους, συμμετοχές σε απεργίες πείνας.
Aπό το 2006ο είναι πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατουμένους σε Τουρκία και Κουρδιστάν.

Mετά από αίτημα του τουρκικού κράτους για έκδοσή του ο τουρκος αγωνιστής συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία στις 7 Αυγούστου 2012, στη Θεσσαλονίκη, και κρατείται στις φυλακές Διαβατών. Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που του προξένησαν τα πάμπολλα βασανιστήρια που υπέστη από τις τουρκικές δυνάμεις καταστολής κατά την διάρκεια των φυλακίσεών του ο Kalayci κινδυνεύει, εφ’ όσον εκδοθεί να αντιμετωπίσει νέα ποινή φυλάκισης 40 ετών! Μετά από αναβολή της δίκης που είχε προγραμματιστεί για τις 20/9 η υπόθεσή του επρόκειτο να εκδικαστεί την Παρασκευή 28/9 στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Η αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση όλου του εργατικού κινήματος είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί η απελευθέρωση και η συνέχιση της διαμονής του στην χώρα.

Νέα Προοπτική τεύχος#534# Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012