ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ!

Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε  τον  περασμένο Δεκέμβρη σε ένα καφέ η πρώτη συνάντηση με θέμα την υγεία με πρωτοβουλία  απεργών γιατρών  του ΕΟΠΠΥ. Η ανταπόκριση του κόσμου, καθώς και η συνέχεια των εκδηλώσεων αυτών σε μια σειρά περιοχές της Αττικής σχεδόν κάθε βδομάδα έδειξαν -και δείχνουν- τη δυναμική  αυτού του αγώνα.

 

Κοινή συνισταμένη αυτών των εκδηλώσεων είναι η πάλη για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας μέσω ενός κοινού μετώπου απεργών γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και όλων των εργαζομένων. Γιατί η υγεία μας αφορά όλους. Στη βάση αυτή  σχηματίστηκε και η «Πρωτοβουλία για  Δημόσια –Δωρεάν Υγεία». Στο Ίλιον, Πετρούπολη, Νέα Ιωνία, Αιγάλεω, Αργυρούπολη πραγματοποιήθηκαν επιτυχημένες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή  πολιτών, οργανώσεων της αριστεράς, φορέων, συνδικάτων.  

Στην εκδήλωση  που έγινε στο Ίλιον την Παρασκευή 17/1,  το ερώτημα  «τι να κάνουμε;» ήταν αυτό που κυριάρχησε.  Κυριάρχησε, από την απόγνωση των γιατρών που μετά από  10 και 30 χρόνια εργασίας πετάγονται στο δρόμο,  από τους συνταξιούχους που βλέπουν στα γεράματά τους το Κράτος να αρνείται να τους περιθάλψει, από ανασφάλιστους -άνεργους αλλά και εργαζόμενους-  που συνειδητοποιούν ότι  η υγεία  αυτών και των παιδιών εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από το πορτοφόλι τους, το οποίο συνεχώς… αδειάζει.  

Γιώργος Σ