Σκηνικό σύγκρουσης ετοιμάζεται να στήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατόπιν κελεύσματος της COSCO, του μεγάλου αφεντικού του λιμανιού, προκειμένου να ξεμπερδεύει με τους εργαζόμενους στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT), οι οποίοι αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση του σωματείου τους, ΕΝΕΔΕΠ, προειδοποιητική 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου (την τρίτη κατά σειρά μετά τις 24ωρες του περασμένου Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου).

Με μία προκλητική ανακοίνωσή της, η Dport οποία δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό, καλεί τις αρχές να «λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού». Με άλλα λόγια ζητούν να επαναληφθεί το σκηνικό της KAVALA OIL, όπου τα ΜΑΤ του Θεοδωρικάκου εισέβαλαν στο χώρο του εργοστασίου για να καταστείλουν τον αγώνα των εργαζόμενων κατά των μαζικών απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ παλεύουν για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και δίκαιες αμοιβές για όλους, για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλων των εργαζόμενων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, που δεν εφαρμόζεται με ευθύνη της κυβέρνησης και της εταιρείας, όπως επίσης αγωνίζονται για την ανανέωση των συμβάσεων περίπου 60 εργαζόμενων και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Η COSCO εναντίον των εργαζόμενων και των δίκαιων διεκδικήσεών τους, δεν έχει σύμμαχο μόνο την εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση), αλλά και τη δικαστική, η οποία φρόντισε να βγάλει με συνοπτικές διαδικασίες και αξιοποιώντας τα πολύτιμα εργαλεία που προσφέρει ο περιβόητος νόμος Χατζηδάκη, ξανά παράνομη την απεργία των εργατών, δήθεν γιατί δεν προηγήθηκε διάλογος. Ο δρόμος για να καθαρίσουν για λογαριασμό της, οι δυνάμεις καταστολής του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου ανοίγει και όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση που σε όλα τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα απαντά με διώξεις και καταστολή θα το επαναλάβει, αφού είναι ξεκάθαρα ταγμένη στην υπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών καπιταλιστικών μεγαθήριων και μανιασμένα προσπαθεί όσο καιρό τής απομένει, να χτυπήσει όπου μπορεί και να λιανίσει κάθε πυρήνα εργατικής αντίστασης που συγκροτείται απέναντι στο αποτρόπαιο έργο της.

Η απεργία της Δευτέρας 7 Φλεβάρη είναι μία σημαντική απεργία που φέρνει αντιμέτωπους μία χούφτα αποφασισμένους εργάτες με ένα σκληρό εργοδοτικό γίγαντα που θέλει να δείξει στους ίδιους και στα σωματεία τους ποιος κάνει κουμάντο στο λιμάνι, που δεν είναι διατεθειμένος να διαπραγματευτεί τίποτα εις βάρος της κερδοφορίας του και είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την πιο σκληρή, εκμεταλλευτική εργασιακή πολιτική. Η κυβέρνηση από την άλλη, μετά την επίδοση των δικαστικώνδιαπιστευτηρίων υποταγής, πρέπει να δείξει ότι ο νόμος Χατζηδάκηδεν ήρθε για να μείνει στα χαρτιά, αλλά για να επιτελέσει το έργο του που είναι η επικράτηση της νέας εποχής εργατικής δυστοπίας. Παρόλα αυτά, τα μέτωπα της ταξικής πάλης πολλαπλασιάζονται, συναντιούνται και ενώνονται. Ο αγώνας των εργατών του ΣΕΜΠΟ, των εργατών της ΛΑΡΚΟ, της KAVALA OIL, όπως και κάθε εργατικός αγώνας για δικαιώματα, αξιοπρέπεια, αλλά και επιβίωση και υπεράσπιση της ίδιας της ζωής είναι αγώνας όλων και κανένας νόμος Χατζηδάκη δεν θα αφήσουν να τον καταπνίξει και να τον καταστείλει. Η πάλη κατά του νόμου 4808/21 που δίνει τη δυνατότητα να συνθλίβονται οι εργατικές διεκδικήσεις στη γένεσή τους, είναι πάλη διαρκείας που θα δίνεται πλάι σε κάθε εργατικό αγώνα για την υπεράσπιση και την καλυτέρευση της κατάστασης των εργαζόμενων.

Στηρίζουμε τον ηρωικό αγώνα των εργατών στο λιμάνι της COSCO για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Υπερασπιζόμαστε, ενισχύουμε και στηρίζουμε τον αγώνα της ΕΝΕΔΕΠ με την παρουσία μας στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας 7/2 και σε κάθε άλλη κινητοποίηση που θα καλέσουν.