Από την ομάδα Όχι στην Υποχρεωτική Συνεπιμέλεια μας έφτασε το παρακάτω ντοκουμέντο από εκδήλωση του "Συλλόγου Συνεπιμέλεια" το οποίο προκαλεί νέα ερωτηματικά για τους όρους και τον τρόπο με τον οποίο εννοεί το διάλογο η κυβέρνηση. Συγκλονίζει η μάλλον άμεση παραδοχή μιας επιχείρησης αποκλεισμού του γυναικείου κινήματος και κάθε φωνής ενάντια στο νομοσχέδιο για την Υποχρεωτική Συνεπιμέλεια. Δημοσιεύουμε παρακάτω το απομαγνητοφωνημένο κείμενο και το επίμαχο απόσπασμα του βίντεο.

Καρφώνουν Τσιάρα και Μητσοτάκη οι αρχηγοί του λόμπι της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας

Απομαγνητοφώνηση μέρους της παρέμβασης του Νίκου Τσιλιπουνιδάκη, στην εκδήλωση του Συλλόγου Συνεπιμέλεια “Διαδικτυακή Συνάντηση: Αλήθειες για τον νομοσχέδιο της αναμόρφωσης του Οικογενειακού Δικαίου” στις 27/02/2021, 19:00, (ολόκληρο το βίντεο αναρτημένο στη σελίδα του Συλλόγου).

Ν.Τ: «Λοιπόν, οι πρώτοι που πολέμησαν το νομοσχέδιο ήταν ο κύριος Σταθόπουλος και η παρέα του. Η Εταιρεία Οικογενειακού Δικαίου. Προσπαθούσαν επί μήνες να πλησιάσουν τον Τσιάρα. Ο Τσιάρας δεν δέχτηκε ούτε ένα ραντεβού μαζί τους. Κάπου διάβασα ότι τους δέχτηκε και μίλησε μαζί τους. Ποτέ. Ούτε ο Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος, τους δέχτηκε, να μιλήσει μαζί τους. Οι μόνες πιέσεις που ασκήθηκαν προς το Μαξίμου ήταν από την πλευρά της Προεδρίας και από δύο συγκεκριμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο ένας είναι Υπουργός. Αυτοί λοιπόν άσκησαν τις πιέσεις όταν είδαν ότι η Εταιρεία Οικογενειακού Δικαίου μπήκε μπροστά με την Κλαμαρή, την Φουντεδάκη, να μιλήσουνε με διάφορα άρθρα, σε διάφορες εφημερίδες, να επιτεθούν στον Τσιάρα και στο νομοσχέδιο. Δεν κατάφεραν τίποτα. Γιατί απέναντι τους βρήκανε και τον Παπαρρηγόπουλο, και τον Ανδρικόπουλο και εμένα αλλά και εκατοντάδες άλλους ανθρώπους που μπαίνανε μέσα στις ομάδες τους, τις Μωβ, Ροζ κι αυτές και απαντούσαν. Υπήρξε ένας πόλεμος, μιλάμε!»

Στο παραπάνω απόσπασμα, ο κ. Τσιλιπουνιδάκης, σε διαδικτυακή συνέλευση των συλλόγων των ανδρών που προσπαθούν να επιβάλουν την υποχρεωτική συνεπιμέλεια επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο όσα υποστηρίζουμε από την πρώτη μέρα:

  • Η κυβέρνηση έχει αρνηθεί τον κοινωνικό διάλογο, όχι μόνο στις ομάδες των μητέρων και στις γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις που πρώτες εναντιώθηκαν στην προτεινόμενη υποχρεωτική συνεπιμέλεια, αλλά και στην ίδια την Εταιρία Οικογενειακού Δικαίου, στον ίδιο τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και κορυφαίο στο Αστικό Δίκαιο και στα Δικαιώματα, κ. Σταθόπουλο.
  • Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βουλευτές και Υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος, δεν έχουν λόγο, δεν μπορούν να διαμορφώσουν πολιτική, γιατί η πολιτική και τα νομοσχέδια γράφονται κατά παραγγελία των Παπαρρηγόπουλου, Ανδρικόπουλου, Τσιλιπουνιδάκη, αλλά και των εκατοντάδων κακοποιητών που εδώ και μήνες έχουν βάλει στο στόχαστρο τις φεμινιστικές οργανώσεις που ασκούν κριτική. Μαθαίνουμε ότι σε αυτή τη χώρα πολιτική κάνουν άτομα που αναρτούν πανό «Κουφάλες φεμινίστριες, πολιτικοί δικαστικοί, δώστε μας πίσω τα παιδιά μας».
  • Κ. Τσιλιπουνιδάκη, το ξέρουμε ότι διεξάγετε πόλεμο. Εμείς είμαστε οι επιζώσες, εμείς και τα παιδιά μας, του πολέμου εντός και εκτός του γάμου μας μαζί σας.

Καταφέραμε να αποδράσουμε, εμείς, οι αιχμάλωτες πολέμου, και τώρα ζητάτε τα λύτρα πίσω. Γιατί αυτός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τα παιδιά σας. Είναι λάφυρα του πολέμου σας, είναι μέσο για την εκδίκησή σας.

Σε αυτό τον πόλεμο, πρωτοστατεί ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σας λέμε από εδώ, και θα το φωνάζουμε κάθε μέρα, εμείς οι επιζώσες αυτού του πολέμου, τα παιδιά μας δεν είναι λάφυρα, και στο δικαστήριο θα κάτσετε εσείς ως Εγκληματίες Πολέμου.

Κ. Μητσοτάκη , Κ. Τσιάρα , είστε υπόλογοι! Αποσύρετε τώρα αυτό το νομοσχέδιο, αυτό το, κατά παραγγελία πολεμάρχων, αίσχος!