ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου – ώρα 18.30

Οι πρώτες ιαχές αλληλεγγύης για τους βαριά ασθενείς κρατούμενους του Νοσκομείου Αγ. Παύλος των φυλακών κορυδαλλού αρχίζουν να δονούν και να ηλεκτρίζουν κι άλλο την ατμόσφαιρα ενός ακόμη νοσοκομείου θύματος της κρατικής ανευθυνότητας και αυθαιρεσίας και ενός υγειονομικού συστήματος που ψυχορραγεί και μαζί του δεκάδες ανθρώπινες ζωές για ακόμα μια φορά. 
Το δήθεν κράτος τάξης και ασφάλειας με την ανοχή των υπουργείων Υγείας και δικαιοσύνης ευθαρσώς προκαλεί και δημιουργεί σε όλους συναισθήματα λύπης και θυμού για τις τριτοκοσμικές συνθήκες κράτησης, τους ανύπαρκτους κανόνες υγιεινής,  την απουσία γιατρών και νοσηλευτών, και την αδυναμία παροχής φαρμάκων στους βαριά ασθενείς κρατούμενους καταπατώντας τα δικαιώματα τους, δείχνοντάς μας για ακόμη μία φορά το πραγματικό πρόσωπο και την άνευ προηγουμένου επίθεση που έχει εξαπολύσει το σύστημα προς κάθε ευάλωτη και κοινωνικά ευπαθή ομάδα οδηγώντας έτσι όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας στη μιζέρια, την ανέχεια, την εξαθλίωση την υποδούλωση και σταδιακά σε έναν αργό βασανιστικό θάνατο…

«ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣΦΑΓΕΙΟ»

Το κράτος  ‘’δικαίου’’ για άλλη μια φορά εκτεθειμένο…  και ο γαλονάς υπεύθυνος της περιμετρικής φρουράς των φυλακών αρχίζει να ιδρώνει στην παρουσία όλο και περισσότερων συντρόφων στην διαμαρτυρία, δίνοντας διακριτικά εντολή από τον ασύρματό του για ετοιμότητα, στις γνωστές κρανοφόρες δυνάμεις καταστολής..

«ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ»

Μέλη από την Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων,  από τον Σύλλογο οροθετικών Θετική φωνή, συγγενείς κρατουμένων,  σύντροφοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Kορυδαλλού, ακόμη και παιδιά από προγράμματα Απεξάρτησης (18 άνω) που έχουν ήδη κερδίσει μια μεγάλη μάχη, αυτή των εξαρτήσεων –χειραγώγησης -υπνωτισμού και έχουν κερδίσει την ελευθερία τους, όλοι μαζί  ενώνουν τη φωνή τους και δείχνουν την συμπαράστασή τους στο κάλεσμα των κρατουμένων οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά  τόνισαν μεταξύ άλλων :
« Η αλληλεγγύη σας είναι πιο δυνατή από την ελεημοσύνη του κράτους»

Δύο ημέρες πριν, αξίζει να σημειωθεί, το Υπ. Δικαιοσύνης κατέθεσε προς ψήφιση μια τροπολογία μεροληπτικού περιεχόμενου που προβλέπει την απόλυση βαριά ασθενών και οροθετικών εφόσον όμως έχουν συμπληρώσει τα 2/5 της ποινής τους και εφόσον αυτή δεν ξεπερνά τα 10 χρόνια και στην οποία όμως παραμένουν εξαιρέσεις με βάση το είδος των αδικημάτων και όχι με βάση τις ασθένειες.
Μία ακόμη τροπολογία που δεν δίνει καμία ουσιαστική λύση στην θανατική ποινή, βάση των απάνθρωπων και  άθλιων συνθηκών, που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κρατούμενοι.

Δε θα μπορούσαμε φυσικά να περιμένουμε και κάτι παραπάνω από τις ανεπαρκείς και άκρως επικίνδυνες και φασιστικές  πρακτικές καταστολής και τρόμου που υιοθετούν σε συνεργασία τα δύο αυτά υπουργεία με σκοπό την υποταγή στις προσταγές και τα ιδεολογήματα της εξουσίας με την αστυνομία πάντα στο ρόλο του μπράβου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν πρόσφατες αποφάσεις και τακτικές στοχοποίησης και περιθωριοποίησης διάφορων κοινωνικών ομάδων (βλ. οροθετικούς/ες, τοξικοεξαρτημένους, μετανάστες) ως δημόσιους κινδύνους με διατάξεις τύπου 39 Α’ και με επιχειρήσεις/σκούπα (ΘΕΤΙΣ – ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ)  διώκοντας, φυλακίζοντάς τους (ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ) παρά τη θέλησή τους και  πέρα από κάθε έννοια δικαίου χωρίς κανέναν σεβασμό στην Ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια, με μοναδικό σκοπό τον απόλυτο έλεγχο και απομόνωση σε κάθε τι διαφορετικό το οποίο αφού δεν ενσωματώνεται πρέπει να εξαφανίζεται για την αποφυγή ενόχλησης των υπολοίπων τάχα φυσιολογικών, και φιλήσυχων νοικοκυραίων…

Δυστυχώς για αυτούς το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενθαρρύνουν ολοένα και περισσότερο την ανάγκη μας για αυτοδιαχείριση της ζωής μας μέσω Συλλογικών αντιστάσεων και δράσεων σε έναν αδιάκοπο αγώνα ενάντια στην αδικία διεκδικώντας τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων μας, την Αξιοπρέπεια και την Ελευθερία σε μια κοινωνία μακριά από κοινωνικούς διαχωρισμούς, στερεότυπα, προκαταλήψεις και ρατσισμό αντί μιας υποταγμένης, υπνωτισμένης  και καθ’όλα ελεγχόμενης κοινωνίας φόβου που μας σερβίρουν.

«Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ..»

Ο Αγώνας συνεχίζεται… 
Asta la Vitoria siempre..

Αθανάσιος Βούρβος  

***
Τρεις νέους ανθρώπους προσήγαγε η αστυνομία στο A.T. Kορυδαλλού υποπτευόμενη ότι έρχονταν στη διαμαρτυρία για τους απεργούς πείνας φυλακισμένους οροθετικούς και άλλους βαριά ασθενείς. Mετά το τέλος της διαμαρτυρίας στις φυλακές και καθώς η απελευθέρωση των δυο καθυστερούσε, ομαδικά πορεύτηκαν προς το A.T. οι συγκεντρωμένοι, προκαλώντας πανικό στα MAT που έτρεχαν να τους προλάβουν. Tελικά, η αστυνομία τους άφησε ελεύθερους, δικαιολογούμενη ότι «δεν είχαν ταυτότητες» – γεγονός αναληθές, ή ότι… «δεν μας είπαν ότι έρχονταν στη συγκέντρωση, αν το ξέραμε δεν θα τους συλλαμβάναμε»!  

***
Φωνή απόγνωσης
« Εμείς οι κρατούμενοι του «νοσοκομείου» φυλακών Κορυδαλλού Άγιος Παύλος καλούμε όποιον σέβεται την ανθρώπινη ζωή να συμπαρασταθεί στον αγώνα που κάνουμε για να γλιτώσουμε τη θανατική ποινή η οποία μας επιβάλλεται επιδεικτικά από την κρατική εξουσία, μέσω της αδιαφορίας για τις άθλιες συνθήκες κράτησής μας. Ζητάμε τη συμπαράστασή σας για να επιβιώσουμε από τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών που οφείλονται στον υπερπληθυσμό του «νοσοκομείου» των φυλακών καθώς και του μεροληπτικού περιεχομένου νόμου, φτιαγμένου από πολιτικάντηδες απομακρυσμένους από τις πραγματικές  ανάγκες της κοινωνίας που σκοπό του έχει μόνο να καταστείλει τις κραυγές μας, των οικογενειών μας και όσων σέβονται την ανθρώπινη ύπαρξη. Η αλληλεγγύη σας είναι πιο δυνατή από την ελεημοσύνη του κράτους. Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε όλοι την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 18.30 στο κάλεσμά μας για συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από την πύλη του «νοσοκομείου» Κορυδαλλού.
Οι ασθενείς κρατούμενοι του ΝΦΚ Άγιος Παύλος »