Με ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου καταγγέλλει την διάρρηξη του Κ.Ι. Νέας Φιλαδέλφειας από τον δήμαρχο Γ. Βούρο. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου καταγγέλλει την βίαιη επίθεση και απαλλοτρίωση του χώρου του Κοινωνικού Ιατρείου Ν. Φιλαδέλφειας κατ’ εντολή του Δήμαρχου Γιάννη Βούρου, παρά το γεγονός ότι ο χώρος έχει παραχωρηθεί στο Κοινωνικό Ιατρείο με απόφαση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ενέργεια αυτή έχει χαρακτηριστικά φασιστικής, μαφιόζικης και αντιδραστικής ενέργειας και διαπράχθηκε από εντολοδόχους υπαλλήλους του Δήμαρχου, θυμίζοντας παλαιότερες εποχές της χούντας του Παπαδόπουλου. Διέρρηξαν την πόρτα, σπάζοντας την κλειδαριά του χώρου, όπου στεγάζεται ένα τμήμα του αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Ιατρείου Νέας Φιλαδέλφειας, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο.

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την διοίκηση του Δήμου και τον Δήμαρχό του Γιάννη Βούρο.

Ακολουθώντας την πεπατημένη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ”εξόρισε” με τις μπουλντόζες πριν λίγες ημέρες το Μητροπολιτικό Ιατρείο του Ελληνικού, ο Δήμαρχος έστειλε τα συνεργεία του Δήμου να σπάσουν την κλειδαριά και να καταλάβουν ουσιαστικά τον χώρο του κοινωνικού Ιατρείου-οδοντιατρείου.

Ένα χώρο όπου είχε εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός -δωρεά οδοντιάτρου- και υλικών με χρήματα που είχαν δωρίσει τα Γαλλικά Συνδικάτα.

Με δεδομένο εκτός των άλλων ότι ο χώρος είχε παραχωρηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλουμε την ενέργεια του Δημάρχου.

Απαιτούμε την άμεση επιστροφή του χώρου σ’ αυτούς που τον λειτουργούσαν μέχρι σήμερα. Σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και πρόσφυγες της ευρύτερης περιοχής.

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου