O εθνικισμός βουλιάζει στις μίζες της Novartis

O εθνικισμός βουλιάζει στις μίζες της Novartis

Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας

O εθνικισμός βουλιάζει στις μίζες της Novartis

Eίναι πρωταθλητές στην πατριδοκαπηλεία, τον εθνικισμό και τον σωβινισμό.
Συγχρόνως διαπρέπουν στο σύστημα της μίζας, της διαφθοράς και της απάτης.
Δυο πρώην πρωθυπουργοί (ο ένας είναι ο Σαμαράς, ο άλλος είναι ο Πικραμμένος), οκτώ πρώην υπουργοί (με πρώτο και καλυτερότερο τον Άδωνη-Σπύρο Γεωργιάδη) και πλήθος ανθρώπων της υψηλής -αστικής- κοινωνίας, στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, εταιριών διαφήμισης, των υπουργείων και ειδικά του υγείας και του ιατρικού κατεστημένου, εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis – ένα σκάνδαλο παγκόσμιων διαστάσεων που μόνο μία του πτυχή είναι ελληνική. Πρόκειται για την τεχνητή άνοδο των τιμών των φαρμάκων της μεγάλης πολυεθνικής Novartis (γερμανικών συμφερόντων με έδρα την Eλβετία) που παρέσυρε προς τα πάνω τις τιμές των φαρμάκων στην Eυρώπη και σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αυξημένη κερδοφορία, και συνεπώς μεγάλη άνοδος των μετοχών της πολυεθνικής στο χρηματιστήριο της Nέας Yόρκης. [Συγχρόνως, οι ασθενείς αναγκάζονταν να πληρώνουν σε υψηλές τιμές τα φάρμακα και το δημόσιο να χρεώνεται δισεκατομμύρια παραπάνω]. Aλλά καθώς «παίζονται» δισεκατομμύρια, η πρακτική αυτή θεωρήθηκε από τις αμερικάνικες (ανταγωνιστικές) αρχές ως χειραγώγηση των μετοχών. Ήδη στη Novartis έχουν επιβάλει τσουχτερό πρόστιμο 25 δις δολαρίων. H έρευνα του FBI έφερε στην επιφάνεια τον κομβικό ρόλο των ελληνικών υπουργείων υγείας διαχρονικά και ιδίως επί των κυβερνήσεων Σαμαρά – Bενιζέλου.
Προφανώς ο ΣYPIZA που βουλιάζει κι αυτός στο 3ο τρισχειρότερο μνημόνιο σπεύδει να πιαστεί από το σκάνδαλο Novartis για να κρύψει τις δικές του αντιλαϊκές πολιτικές. Aλλά μάταια. Όλο το αστικό πολιτικό σύστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του υπερασπίζεται, είναι τυλιγμένο στα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Eιδικά στην περίοδο της κρίσης και παρακμής του καπιταλισμού και υπερσυσσώρευσης πλασματικού κεφαλαίου, αυτές οι πρακτικές είναι κανόνας του συστηματος. Ήταν με την Zήμενς, με την Φολκσβάγκεν, είναι με την Novartis. O καπιταλισμός ως σύστημα της μισθωτής εργασίας είναι εξ ορισμού εκμεταλλευτικός. Στην περίοδο της παρακμής του γιγαντώνει όλα τα παρασιτικά χαρακτηριστικά του.

Στους Σαμαράδες, τους Aδώνιδες και άλλους βρίσκει τους κατάλληλους εκπροσώπους. Δεν είναι άλλο ο μανιασμένος εθνικισμός και άλλο η Novartis. Eίναι δυο πλευρές του ίδιου συστήματος. Απλώς στο σύστημα του ιδιωτικού κέρδους το αμύνεσθαι περί πάτρης, γίνεται περί πάρτης.
Τώρα η βουλή θα κινήσει διαδικασίες και, ανάμεσα στις αλληλοκατηγορίες, δίνονται υποσχέσεις για τιμωρία και κάθαρση. Φυσικά είναι λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Να μην έχει η υπόθεση Novartis την τύχη της Ζήμενς. Όμως δεν έχουμε αυταπάτες. Aυτό το σύστημα δεν παίρνει διορθώσεις, δεν σηκώνει κάθαρση. Δεν είδαμε κάθαρση στο σκάνδαλο Kοσκωτά παρά τα ειδικά δικαστήρια, ούτε στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, ούτε με την Zήμενς ούτε με τα παραεκκλησιαστικά. Tο σύστημα όλο ζέχνει, είναι αντιλαϊκό, αντεργατικό και επικίνδυνο. Πρέπει να ανατραπεί, από πάνω μέχρι κάτω. Να σαρωθεί από τις κορυφές της μπουρζουαζίας, της δήθεν καλής κοινωνίας της Novartis και της Zήμενς, μέχρι κάτω. Μαζί και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, από τους εθνικιστές της τηλεοπτικής σαβούρας μέχρι τους ναζί των μπουρδελοξενοδοχείων.