Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ! ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ! ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΔΑ.

Στις 8 Δεκεμβρίου, στο Γ μονομελές Αθηνών, παραπέμπεται αυτεπάγγελτα σε δίκη νεοναζί κάτοικος Δάφνης με την κατηγορία “απρόκλητης διακεκριμένης βλάβης και οπλοκατοχής” ύστερα από έρευνα της αστυνομίας και του Εισαγγελέα στο σπίτι του. Η έρευνα αποκάλυψε ναζιστικά σύμβολα και χρυσαυγίτικο υλικό και έγινε μετά από την επίθεση στο γραφείο της δημοτικής κίνησης Μαχόμενη ΑΡΙστερή Δύναμη Ανατροπής στην Δάφνη και τον Υμηττό – ΜΑΡΙΔΑ, το Νοέμβρη του 2013.
Ανάλογα κρούσματα ναζιστικών προκλήσεων σε γραφεία και στέκια νεολαίας έχουν εμφανιστεί στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, σε Δάφνη, Αγ. Δημήτριο, Παλαιό Φάληρο, στο στέκι “Συνεργείο” Ηλιούπολη, στο στέκι της «Αντιπνοια» κλπ., ενώ είναι γνωστό πως οι 2 νεοναζί που δολοφόνησαν στα Πετραλώνα τον Σαχζάτ Λουκμάν “λόγω χρώματος” ήταν από την Νέα Σμύρνη. Την ίδια στιγμή, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι υπεύθυνοι επιθέσεων σε μετανάστες, στους Αιγύπτιους ψαράδες, σε αριστερές οργανώσεις, αναρχικά και αυτόνομα στέκια, είναι ελεύθεροι, καθώς οι δίκες τους καθυστερούν και “το αυγό το φιδιού” έχει ανοίξει με τη στήριξη μερίδας του Κεφαλαίου.

Η ατιμωρησία αλλά και η προβολή από τα ΜΜΕ – με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – του χρυσαυγίτικου ρατσιστικού δηλητήριου, όπως πρόσφατα για την ανάληψη ευθύνης σχετικά με τον εμπρησμό των μεταναστών στην Χίο, ενθαρρύνουν τους φασίστες που είχαν λουφάξει μετά το μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα που ακολούθησε την δολοφονία του Π. Φύσσα.

Η υποταγή της κυβέρνησης στην τρόικα, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων,  ξεφτιλίζει το όνομα της «αριστεράς», δίνοντας χώρο στην ακροδεξιά εθνικιστική δημαγωγία, και επιπλέον η συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και το κύμα προσφύγων που γεννά – παρά την γενναία ειλικρινή αλληλεγγύη του λαού- δίνει λαβή σε εθνικιστικά ρατσιστικά στοιχεία να δημαγωγούν.

Κάθε ημέρα είναι ημέρα πάλης ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις, ενάντια στους φασίστες κι εθνικιστές που σηκώνουν κεφάλι σε όλη την Ευρώπη. Γιατί κάθε μέρα που ο καπιταλισμός βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην παρακμή του, αναπαράγει τη λογική του «εξιλαστήριου θύματος», στοχοποιώντας τον Άλλο, ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, έθνη, φυλές, λαούς και θρησκείες, βάζοντας τους φτωχούς να σκοτώνουν φτωχούς. Πρώτα με τα φασιστικά στιλέτα, μετά με τα πολεμικά σφαγεία. Στοχοποιώντας στέκια, συλλογικότητες και αγωνιστές.

Καμιά «αριστερή» κυβέρνηση, όσο δεν ξεκόβει από τα όργανα του αστικού κράτους στο όνομα της «εθνικής ενότητας», δε μπορεί ούτε να αντιμετωπίσει το φασισμό, ούτε να ξεριζώσει το δηλητήριο του ρατσισμού από την κοινωνία. Μπορούμε να μιλάμε για αντιμετώπιση του ρατσισμού όταν η «αριστερή» κυβέρνηση «ερωτοτροπώντας» με τα φοβικά αντανακλαστικά των μικροαστών και των ξενόφοβων κυβερνητικών εταίρων της αδυνατεί να δώσει μια άμεση, ριζική κι ανθρώπινη λύση για τα χιλιάδες ταξικά μας αδέρφια, που βρίσκονται έγκλειστα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Μπορούμε να νοιώθουμε ασφαλείς από τα φρικιαστικά φαντάσματα του παρελθόντος, με μια Ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, που το ιστορικό της αδιέξοδο παροξύνει την εθνικιστική υστερία για τον «έξωθεν κίνδυνο» και τις απειλές της αλληλοσφαγής μεταξύ των λαών;

Η πολιτική της λιτότητας, η φτώχεια, η ανεργία, είναι που θρέφουν το φασισμό κι όχι κάποιο έλλειμμα πολιτισμού και παιδείας και το πιο φαεινό παράδειγμα είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει δείξει πολύ μεγάλη συμπαράσταση στα κύματα προσφύγων που έχουν κατακλύσει τη χώρα τους τελευταίους μήνες, η οποία πρέπει να μετουσιωθεί άμεσα σε έμπρακτη αλληλεγγύη στους ανθρώπους που εκδιώκονται από τις εστίες τους.

Απαιτούμε την αποφασιστική καταδίκη κάθε νεοναζιστικής και φασιστικής πρόκλησης και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Ούτε στη Δάφνη, ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Με συγκέντρωση και διαδήλωση
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 11 πμ, Πλατεία Καλογήρων, Μετρό Δάφνης

2/12/2016
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ