Ο λαός μίλησε στους δρόμους

Όχι σε όλα! Όχι σε όλους!

Λακέδες της ΕΕ, του ΔΝΤ, του Kεφαλαίου,

πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω!

Όλη η εξουσία στους εργάτες!

 

Στις 12 Φεβρουαρίου 199 βουλευτές, μια φούχτα αστών πολιτικάντηδων του ΠΑΣΟΚ, της Δεξιάς, μαζί με δυο δηλωμένους  φασίστες, είπαν  για άλλη μια φορά «ναι σε όλα» τα  λαοκτόνα φιρμάνια και χαράτσια των  διεθνών τοκογλύφων, του ΔΝΤ και της ΕΕ, του διεθνούς και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου που πρακτορεύει η κυβέρνηση του Παπαδήμιου.

Την ίδια ώρα, ενάντια σ’ αυτούς τους 199 λακέδες, ένα εκατομμύριο λαού πλημμύρισε το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους της Αθήνας αλλά και τις  πλατείες και τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα ποδοπατώντας το Μνημόνιο του κοινωνικού κανιβαλισμού. Με πρωτοπόρους τους εργάτες και τη νέα γενιά, όλα τα λαϊκά στρώματα,  όλες οι ηλικίες, βρεθήκαν πλάι – πλάι στον κοινό αγώνα.

Η κυβέρνηση Παπαδήμιου που έτρεμε το ενδεχόμενο αυτό εξαπόλυσε ένα σχεδιασμένο  όργιο αστυνομικής βίας και χημικού πολέμου κατά πάντων από την αρχή της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, στις 5.15 μ.μ. Ούτε, όμως, τα χτυπήματα  από τα γκλομπ των Γενίτσαρων -Ματατζήδων και των μοτοσυκλετών  των ομάδων ΔΙΑΣ, ούτε το μαζικό ρίξιμο τόνων δακρυγόνων και βομβίδων μέσα στο πλήθος, ούτε οι τραυματισμοί εκατοντάδων και οι συλλήψεις δεκάδων, δεν κατόρθωσαν να διαλύσουν τις εξεγερμένες μάζες που ανασυντάσσονταν κι επέστρεφαν στο πεδίο της μάχης, ξανά και ξανά. Ένας λαός που μετατρέπεται σε έθνος αποκλήρων δεν έχει τίποτα πια να φοβηθεί. Καμιά κρατική τρομοκρατία δεν μπορεί να τον τρομοκρατήσει.

Η κοινωνική απόγνωση γίνεται ανεξέλεγκτη. Πολύ μεγαλύτερη  είναι η πυρκαγιά μέσα στους κόλπους της κοινωνίας από όλες μαζί τις φωτιές που κάψανε τράπεζες και καταστήματα. Βιάζονται οι «καθώς πρέπει» ορθοφρονούντες και οι ηγέτες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, να επαναλαμβάνουν, κατά τα συνήθειό τους, τις κατάρες κατά των «προβοκατόρων» και των «κουκουλοφόρων». Όχι ότι δεν στέλνει τους βαλτούς της η Αστυνομία του Παπουτσή και του Παπαδήμιου, γεγονός που πρέπει να παίρνει υπόψη της η αυτοάμυνα των ίδιων των μαζών. Αυτοί, όμως, που πυρπολούν κυριολεκτικά τις ζωές εκατομμυρίων λαού είναι οι προβοκάτορες της ΕΕ και του ΔΝΤ και οι κουκουλοφόροι της Βουλής και της κυβέρνησης που δείχνουν με το δάκτυλο και στήνουν στο απόσπασμα, μισθούς, συντάξεις, δουλειές, νοσοκομεία, σχολεία, νέους και γέρους.

Στις 12 Φεβρουαρίου ξαναζωντάνεψε ο Δεκέμβρης του 2008 και πανικόβαλε τους καπιταλιστές μέσα κι έξω από την χώρα, ορθώνοντας μπροστά στα μάτια τους το φάσμα της κοινωνικής επανάστασης. Το ίδιο το βαριά τραυματισμένο, χρεοκοπημένο αστικό πολιτικό σύστημα δέχτηκε ένα ακόμα βαρύτερο πλήγμα από την πίεση της πρωτοφανούς λαϊκής κινητοποίησης, οδηγώντας τους  τρεις κομματάρχες, Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη σε αθρόες διαγραφές, ακόμα και των πιο στενών υποστηρικτών τους. Τώρα είναι πιο αδύνατοι παρά ποτέ.

Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εδώ – το κυριότερο είναι η επόμενη μέρα. Ας μην αφήσουμε τους γραφειοκράτες κι εργατοπατέρες να  συνεχίσουν να καθυστερούν ή και να μποϋκοτάρουν τις επόμενες κινητοποιήσεις. Την λύση δεν θα την δώσουν οι εκλογές αλλά η άμεση οργάνωση και νικηφόρα διεξαγωγή μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας διαρκείας μέχρι να πέσουν οι Παπαδήμιοι κι οι επίδοξοι διάδοχοί τους, για να ανοίξει ο δρόμος να πάρουν στα χέρια τους οι εργάτες την εξουσία και την ζωή τους.

Εργαζόμενοι κι άνεργοι δεν θα κάτσουν να τους σφάξουν με την χαντζάρα του νέου Μνημονίου. Αρκετά μας ρούφηξαν το αίμα! Την χρεοκοπία του δικού τους συστήματος  να την πληρώσουν οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες. Καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις, δουλειές – αποκατάσταση της αγοραστικής ικανότητας με γενναίες αυξήσεις. Άμεση και μονομερής διαγραφή όλου του χρέους! Εθνικοποίηση των τραπεζών κι όλων των ΔΕΚΟ και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων που κλείνουν ή απολύουν, κάτω από εργατικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση στους μεγαλοκαρχαρίες!

Να πετάξουμε με τις κλωτσιές έξω από την χώρα την τρόικα, την ΕΕ, το ΔΝΤ  και να καλέσουμε σε συμπαράσταση τους λαούς που στενάζουν ήδη από τα ίδια δεσμά: τους Πορτογάλους εργάτες που διαδήλωσαν τριακόσιες χιλιάδες από αυτούς στην Λισαβόνα στις 11 Φεβρουαρίου, τους Ισπανούς εργάτες που κατεβαίνουν σε Γενική Απεργία στις 17 Φεβρουαρίου, τους Ιταλούς εργάτες, τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης. Για να γλυτώσουμε από τα Μνημόνια των Βρυξελλών και τα φιρμάνια της Σουλτάνας του Βερολίνου και του Σόϊμπλε, πρέπει να παλέψουμε για την ρήξη και διάλυση της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!