του Γ.Μαγκλή

Την Δευτέρα 1η Ιούνη παρά την βροχή που γυρόφερνε την περιοχή της Πειραϊκής και τις ψιχάλες που κατά διαστήματα έπεφταν, 60 και παραπάνω Πειραιώτες συγκεντρώθηκαν στον Σταυρό της Πειραϊκής, οι οποίοι πλήθυναν αργότερα. Η  συγκέντρωση – συνέλευση για την διαφύλαξη της Πειραϊκής προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών της περιοχής και ευρύτερα.

Αφού έγινε ενημέρωση για τα πεπραγμένα, έγινε επίσης γνωστό ότι ο πρόεδρος του Ε. Κ. Πειραιά, προερχόμενος από το ΠΑΜΕ, προσπάθησε, ενάντια στην απόφαση της ολομέλειας του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου για κεντρική συγκέντρωση στον Πειραιά,  να αμφισβητήσει την απόφαση αυτή.

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει το βράδυ της  Παρασκευής 5 Ιουνίου, ημέρας αφιερωμένης στο Περιβάλλον, βραδιά με δρώμενα στο Σταυρό της Πειραϊκής. Την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 18:30 στον Πολυχώρο των ΛΙΠΑΣΜΑΤΑΤΩΝ της Δραπετσώνας σε νέα συνάντηση θα παρθεί απόφαση για τη συνέχιση του αγώνα κεντρικά, αφού το θέμα της διαφύλαξης της ακτής της Πειραϊκής αφορά όχι μόνο την Πειραϊκή αλλά ολόκληρο τον Πειραιά, για να μην πούμε όλο το λεκανοπέδιο. Η υπεράσπιση της Πειραϊκής από τα σχέδια της κινεζικής Cosco και των ντόπιων συνεργατών της είναι ζήτημα όλου του εργαζόμενου λαού.

Παραθέτουμε το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά: