ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ του Αλμπέρ Καμύ από την Ομάδα Σημείο Μηδέν

Tην πρεμιέρα της είχε, την Kυριακή 11 Δεκεμβρίου, η θεατρική Oμάδα Σημείο Mηδέν, ανεβάζοντας την παράσταση Οι Δίκαιοι στην KNOT GALLERY.

Η ομάδα Σημείο Μηδέν, επαναλαμβάνει για 2η χρονιά το θεατρικό έργο του Αλμπέρ Καμύ Οι Δίκαιοι (έτος συγγραφής 1949). Πέρσι, το έργο είχε παρουσιαστεί στον Χώρο Ιστορικής Μνήμης ’41-’44, στον πεζόδρομο της Kοραή, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση. Φέτος η παράσταση συνεχίζεται στην KNOT GALLERY.

Ο Νομπελίστας Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας των εμβληματικών μυθιστορημάτων «Ο Ξένος» και «Η Πανούκλα» και των δοκιμίων «Ο Μύθος του Σίσυφου» και «Ο επαναστατημένος άνθρωπος», τοποθετεί τη δράση των «Δίκαιων» στη Μόσχα του 1905. Ο Καμύ διερευνά τα κίνητρα και τις εσωτερικές συγκρούσεις μιας ομάδας επαναστατών, οι οποίοι σχεδιάζουν και πραγματοποιούν τη δολοφονία του μεγάλου Δούκα Σέργιου, θείου του Τσάρου. Μέσα σε αυτόν τον παράλογα σκληρό κόσμο που γεννά τη βία και τη βαρβαρότητα, τίθεται το θεμελιώδες ερώτημα: Δικαιούται ο εξεγερμένος να σκοτώνει; Τεκμηριώνονται ηθικά οι πράξεις του; Ή οφείλει να περάσει σε μια εξέγερση της ίδιας της ηθικής και να επαναστατήσει, εν τέλει, ενάντια στο πεπρωμένο του με γνώμονα την αγάπη στον άνθρωπο και τη ζωή;

Η παράσταση Οι Δίκαιοι παίζεται από τις 11 Δεκεμβρίου 2011, κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στην KNOT GALLERY (Μιχαλακοπούλου 206 & Πύρρου, είσοδος από Πύρρου. Πλησιέστερος σταθμός μετρό: στάση Αμπελόκηποι, λεωφορεία Α5, Β5, στάση Ζαγορά).

Ώρα έναρξης 9 μ.μ., διάρκεια: 90 λεπτά

 

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος

Παίζουν: Μαρία Αθηναίου, Ελεάνα Γεωργούλη, Ρόζα Προδρόμου, Σάββας Στρούμπος, Μιλτιάδης Φιορέντζης.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας 210-3225207 και 6942-841714, τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ και 10 ευρώ για φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ) και πολυτέκνων (ΑΣΠΕ), ΑΜΕΑ.

Η παράσταση γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Μουσείου Πολιτικών Εξορίστων Άη – Στράτη.

Η ομάδα Σημείο Μηδέν είναι εταιρικός θίασος του Ο.Ε.Θ. – Σ.Ε.Η.

Η μετάφραση του έργου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη.

Photo credits: Χρήστος Κυριακόγγονας