ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Αθώους έκρινε το δικαστήριο της Λάρισας, την Tετάρτη 5 Φλεβάρη, όλους τους κατηγορούμενους για τα γεγονότα της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008. Όλα τα κατασκευασμένα σενάρια των αστυνομικών αρχών τινάχθηκαν στον αέρα.

Tην προηγούμενη ημέρα στο Bόλο το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα συμμετείχε και κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Αγ. Νικολάου.
Αφορμή ήταν η δίκη των τεσσάρων συναγωνιστών στα δικαστήρια της Λάρισας, με κατηγορίες που αναφέρονται στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008. Δεν συνελήφθησαν τις μέρες της εξέγερσης, αλλά το κατηγορητήριο απαγγέλθηκε εναντίον τους αρκετούς μήνες αργότερα, στη βάση «στοιχείων» που προέκυψαν στη συνέχεια.
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης στην οποία συμμετείχαν περίπου διακόσια άτομα από αρκετές συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού και ευρύτερου αριστερού χώρου φωνάζοντας με παλμό συνθήματα. Το σύνθημα στο πανό του ΕΕΚ ήταν «Κάνουν τον κόσμο μια απέραντη φυλακή, εμπρός για επανάσταση σε ολόκληρη τη Γη». Επίσης, το ΕΕΚ μοίρασε κείμενο καταγγέλλοντας τη κυβέρνηση Ερντογάν για τη φυλάκιση του Τούρκου συντρόφου μας Mουσταφά Tζιχάν Γιλμάζ.
Η παρουσία των μπάτσων αν και ασφυκτικά εμφανής ήταν διακριτική!

Νάνσυ Σ.