ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ...

Η εσωκομματική κόντρα που ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες, μεταξύ της ηγετικής ομάδας και της αριστερής πλατφόρμας του Π. Λαφαζάνη, είναι ένα γεγονός που έχει την σημασία του και δείχνει πολλά για το Κόμμα το οποίο ετοιμάζεται να κυβερνήσει τη χώρα.
Ωστόσο, αυτή είναι η μία πλευρά του θέματος, την οποία μάλιστα τα ΜΜΕ της διαπλοκής υπερ-προβάλλουν για τους δικούς τους, ιδιοτελείς, σκοπούς.
Η άλλη πλευρά, είναι οι επιλογές της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, που ξεπερνούν τα όρια του πολιτικού καιροσκοπισμού, έχοντας επικίνδυνες προεκτάσεις, όχι απλά για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για όλο το κίνημα.
Περίπτωση 1: στο Δήμο Χαϊδαρίου, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Πολίτες σε Δράση» ανακοινώνει «μετά βαΐων και κλάδων» την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Ηλία Περιμένη. Ο Περιμένης, είναι «ανεξάρτητος» δημοτικός σύμβουλος που εξελέγη με τον συνδυασμό του νυν δεξιού δημάρχου Χαϊδαρίου. Όπως αποκαλύφθηκε, όμως, ο κύριος Περιμένης είναι και υμνητής (με δηλώσεις στα social media) του «ξεχωριστού Έλληνα», του «αθάνατου» Ντερτιλή, δηλαδή του χουντικού πιστολέρο που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 20χρονο Mιχάλη Μυρογιάννη στο Πολυτεχνείο ’73. Μετά από τον σάλο που ξέσπασε και μέσα στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του έσπευσε με μια λακωνική δήλωση να διαγράψει τον Περιμένη από το ψηφοδέλτιο (βλέπε και σχόλιο σε διπλανή στήλη).
Περίπτωση 2: ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία, επιλέχτηκε ο Θόδωρος Καρυπίδης, δημοσιογράφος και συνιδιοκτήτης του καναλιού FLASH. Ο κ. Καρυπίδης, στην εκπομπή του, φιλοξενεί «εκλεκτούς» καλεσμένους. Μεταξύ αυτών, προ λίγων μηνών, τον Ηλία Κασιδιάρη, μετά μάλιστα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν ούτε τα μεγάλα κανάλια δεν τους καλούσαν. Η τηλεφωνική συνέντευξη κατέληξε σε «σοβάτισμα» της Χρυσής Αυγής, με ελάχιστες φιλικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου προς τον Κασιδιάρη που έκανε ουσιαστικά ένα 16λεπτο μονόλογο, και «θερμές ευχαριστίες» από τον Καρυπίδη. Παράλληλα, κυκλοφόρησαν γραπτά εμετικά και συνωμοσιολογικά σχόλια, ένας αντισημιτικός οχετός του εν λόγω δημοσιογράφου, για την… «ανθελληνική Χάνουκα» και για το πως το όνομα ΝΕΡΙΤ, της νέας κρατικής τηλεόρασης, είναι… δάκτυλος των… Εβραίων. Ήδη, η «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό» (ΔΕΑ) διακινεί ανακοίνωση όπου εξαπολύει επίθεση στον Καρυπίδη και στην απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Περίπτωση 3: η πιο πολυσυζητημένη υποψηφιότητα με τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, είναι αυτή του Οδυσσέα Βουδούρη, πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΔΗΜΑΡ, πρώην μνημονιακού (που  υμνούσε το μνημόνιο πλάι στον Στουρνάρα σε πάνελ εκδήλωσης στη Καλαμάτα), που «είδε το φως το αντιμνημονιακό» και μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, δεν τελειώνει εκεί το πρόβλημα με τον Βουδούρη: όπως αναφέρει το Έθνος σε παλιότερο άρθρο του (19/10/13), και δεν έχει διαψευστεί, ο κ. Βουδούρης, ήταν μέλος του Δ.Σ. της Palis Foundation, δηλαδή του «πολιτιστικού» ιδρύματος-βιτρίνα που είχε συστήσει ο καταζητούμενος Αναστάσιος Πάλλης, πρώην εκδότης στο «Πρώτο Θέμα», για να εισάγει όπλα που φέρονται να προορίζονταν για την Χρυσή Αυγή, μέσω του μουσείου Ναζιστικών συμβόλων που είχε στήσει στη Βάρη. Παρακαθήμενοι με τον Βουδούρη στο Δ.Σ., όλοι τους «παιδιά λουλούδια», ο έγκλειστος Βίκτωρας Ρέστης, αλλά κι ο Ανδρέας Ποταμιάνος, εις εκ των «Πατριαρχών»
του ελληνικού εφοπλισμού, που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο ιστορικό-πολιτικό γίγνεσθαι, ως χρηματοδότης της γριβικής ΕΟΚΑ Β’, που αιματοκύλισε τη Κύπρο κι άνοιξε το δρόμο στο πραξικόπημα και στη στρατιωτική εισβολή και κατοχή της μισής Νήσου.
Αυτές οι επιλογές, πάνε πολύ «πέρα» ακόμα κι από την πολιτική ταξικής συνεργασίας του Λαϊκού Μετώπου, στην οποία είναι ταγμένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστούν «δημοκρατική νομιμοποίηση» των πιο αντιδραστικών κομματιών του πολιτικού σκηνικού.
Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, με χουντικούς, φασίστες και υπόκοσμο, δεν γίνεται «δουλειά»… Όλοι οι συνειδητοί εργάτες κι αριστεροί αγωνιστές στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται να ελέγξουν την ηγεσία τους, να καταδικάσουν αυτές τις επικίνδυνες πρακτικές.

Κ. Αποστολόπουλος