Οι Ναζί εγκληματίες ξανακτυπάνε - τα MAT να τους κάνουν «πλάτες»

Οι Ναζί εγκληματίες ξανακτυπάνε – τα MAT να τους κάνουν «πλάτες»

 

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 έξω από το Εφετείο Αθηνών επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ναζιστές της ΧΑ επιτέθηκαν σε δυο γυναίκες, μια δικηγόρο και μια αρχιτεκτόνισα, που αντέδρασαν όταν οι ναζιστές κυνηγούσαν να κτυπήσουν νεαρό που είχαν στοχοποιήσει. Oι ναζιστές εισέβαλαν σε τρόλεϊ για να χτυπήσουν τον νεαρό.

«Ακόμα και την ημέρα που η Χρυσή Αυγή καλεί να τιμηθεί η μνήμη των νεκρών της, τα μέλη της αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιερό και όσιο. Βιαιοπραγούν απροκάλυπτα και δημόσια, ακόμη και εναντίον δικηγόρου που προσέρχεται να παρακολουθήσει τη δίκη της ΧΑ, λίγα μέτρα έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου», δήλωσε ο Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης.

Η Αστυνομία που ήταν παρούσα επιδεικτικά αγνόησε τις εκκλήσεις των θυμάτων να σταματήσουν το Τάγμα Εφόδου πριν φτάσει στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης, ώστε να γίνει ταυτοποίηση των θυτών. Αυτό έδωσε λαβή στον αρχηγό τους να πει ότι αφού δεν έγινε ταυτοποίηση δεν υπάρχει ευθύνη της ΧΑ. Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης καταδίκασαν, ντεμέκ, την βία από όπου και αν προέρχεται αρνούμενοι την ευθύνη της οργάνωσης, και το ρόλο της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη στην πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος. Για κακή τους τύχη τούς «κάρφωσε» η «συναγωνίστρια» τους Θέμις Σκορδέλη που ευχαρίστησε δημόσια,  μέσω της σελίδας της στο facebook, τους χρυσαυγίτες που χτύπησαν την άτυχη δικηγόρο. Η Ευγενία Κουνιάκη ήταν μαζί με τον Τάκη Ζώτο Πολιτική Αγωγή κατά της Σκορδέλη ως ηθική και πολλάκις φυσική αυτουργού σε επιθέσεις κατά μεταναστών.

Για άλλη μια φορά έγινε εμφανής η ανοχή της αστυνομίας στους ναζί. Παρόμοια πέρσι είχανε καλύψει τάγμα εφόδου που επιτέθηκε σε αντιφασιστικό κοινό κυρίως της ΟΡΜΑ μέσα στο δικαστήριο, ενώ πριν λίγες εβδομάδες, στο Πέραμα, κάλυπταν τους ναζί για να επιτίθενται σε αντιφασίστες και διέσωζαν τους ναζί όταν καταδιώκονταν από αντιφασίστες. Ακόμα πιο τρανταχτό ήταν το παράδειγμα της 14ης Φεβρουαρίου που επιτέθηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας δυνάμεις των ΜΑΤ σε αντιφασίστες του στεκιού αντίπνοια. Αυτά δείχνουν χωρίς αμφιβολία ότι μια θεσμική λύση κατά του φασιστικού και ναζιστικού κινδύνου δεν είναι εφικτή. H πάλη κατά του φασισμού είναι αλληλένδετη και προϋποθέτει την πάλη κατά του ίδιου του καπιταλιστικού κρατικού μηχανισμού και του παρακμασμένου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και τρέφει το φασισμό.

Σοφία Τσάρου