Με κινητοποιήσεις απαντάνε οι πρόσφυγες στις εκκενώσεις διαμερισμάτων και δομών οπου διέμεναν. Δημοσιεύουμε ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό από τoν Συντονισμό για το Μεταναστευτικό Προσφυγικό (ΣΥΠΡΟΜΕ).

Απο την κινητοποίηση των προσφύγων έξω απο τα γραφεία της Ε.Ε.

Οικογένειες προσφύγων έχουν συγκεντρωθεί στην Ηρώδου Αττικού το μεσημέρι της Τετάρτης 27/5, δίπλα στα γραφεία της Ε.Ε. και του Μεγάρου Μαξίμου, διαμαρτυρόμενες γιατί, ενώ τους έχει αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μετά τις 31/5 θα προχωρήσει στις εξώσεις τους από διαμερίσματα και δομές, καθώς και στη διακοπή των επιδομάτων, που και τα δύο χρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας και άλλων διεθνών οργανισμών.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση, σε μια ακραία επικίνδυνη αντιπροσφυγική απόφαση την περίοδο που δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια για ενοικίαση ή τα ενοίκια είναι στα ύψη και ούτε δίνονται σε πρόσφυγες τα ελάχιστα που υπάρχουν με το ξενοφοβικό ρατσιστικό κλίμα που καλλιεργεί, μοιράζει τελεσίγραφα ότι θα τους πετάξει στο δρόμο, εξωθώντας τους στην αστεγία. 

Από την Αθήνα μέχρι τις Σέρρες οι πρόσφυγες κινητοποιούνται και διεκδικούν το δικαίωμα στη στέγη. 

Είμαστε μαζί τους και θα αγωνιστούμε μαζί τους για να μη μείνει κανείς άστεγος, ούτε πρόσφυγας, ούτε ντόπιος.