Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες, σε ανακοίνωση της αναφέρεται στις τραγικές συνθήκες στις οποίες είναι στοιβαγμένοι οι πρόσφυγες στο Κλειδί Σερρών. Ιδιαίτερη δημοσιότητα πήρε η συγκεκριμένη δομή καθώς ο υπεύθυνος της δομής φιλοξενίας συμμετείχε σε ρατσιστικές κινητοποιήσεις. Δημοσιεύουμε το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης.

Να μην «περάσει» η αντιμεταναστευτική – αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης. Οι πρόσφυγες στο Κλειδί, όπως και σε όλες τις προσφυγικές δομές της χώρας, σε όλη την διάρκεια της δίμηνης καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορονοϊου έμειναν ανοχύρωτοι. Ήταν και συνεχίζουν να είναι στοιβαγμένοι σε σκηνές χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής. Όσο για τα τεστ ούτε λόγος!
Τώρα που βρισκόμαστε στον δρόμο για την περιβόητη κανονικότητα η κυβέρνηση εντείνει  την αντιπροσφυγική και ξενοφοβική της πολιτική. Μια πολιτική που απειλεί με έξωση και διακοπή της πενιχρής οικονομικής βοήθειας που λαμβάνουν πάνω από 10.000 πρόσφυγες στην χώρα μας – μεταξύ αυτών και οι πρόσφυγες στη δομή του πρώην ΚΕΓΕ στις Σέρρες. Μια ακροδεξιά και απάνθρωπη απόφαση που πετάει χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο χωρίς να τους εξασφαλίσει τα ελάχιστα για την διαβίωση τους! Μια απόφαση που τους “εξασφαλίζει” ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση! Αυτή την πολιτική καλείται να την εφαρμόσει η προσφάτως διορισθείσα διοικητής  της δομής κ. Παναγιωτάκη!

Οι πρόσφυγες στο Κλειδί έχουν την «τύχη» να διοικούνται από τον κ. Βασίλη Νικηφόρου, ο οποίος είχε (σύμφωνα με δημοσιεύματα) ενεργό συμμετοχή σε ρατσιστικές, αντιμεταναστευτικές, αντιπροσφυγικές εκδηλώσεις, δηλωτικό των αντιλήψεων του! Με ο, τι αυτό συνεπάγεται!                                                                                                                             

Εχθρός μας δεν είναι οι πρόσφυγες! Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους!

Εχθρός μας είναι η κυβερνητική πολιτική  που χτυπά τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών!

Εχθρός μας είναι η πολιτική που φορτώνει τα σπασμένα της κρίσης στις πλάτες των φτωχών, των εργαζομένων, των ανέργων, του λαού!
Μία είναι η λύση: κοινός αγώνας ντόπιων  και ξένων για την ανατροπή της!