Σε μια πρωτοφανή διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με αφορμή τις πρωτοχρονιάτικες πίτες προέβησαν οι διάφοροι υπουργοί και δήμαρχοι της Γαλάζιας παράταξης προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

Η δημοσίευση των ποσών στη διαύγεια – την στιγμή που οι πλειστηριασμοί κατοικιών, οι ελλείψεις στα νοσοκομεία και στα φάρμακα, η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και η επίθεση στο βιοτικό επίπεδο, δημιούργησε δικαιολογημένη αγανάκτηση και αντιδράσεις

Έτσι μετά το σάλο για την πίτα του Βορίδη στο υπουργείο αγροτικής οικονομίας (12.000 ευρώ για την πίτα του υπουργείου του χρέωσε το κράτος και μετά τον σάλο αναγκάστηκε να τα πει πως θα τα πληρώσει από την τσέπη του!), την πίτα του Πατούλη στην περιφέρεια (10.800 χρέωσε το κράτος ο περιφερειάρχης), έντονες αντιδράσεις υπήρξαν στο Δήμο Δάφνης Υμηττού όπου όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν και αποχώρησαν από τον εορτασμό.

Η Δημοτική κίνηση της ΜΑΡΙΔΑ μοίρασε την παρακάτω προκήρυξη

Ο αποκλεισμός κάθε τοπικής συλλογικότητας και καλλιτεχνικών ομάδων δημοτών σε συνδυασμό με την δαπάνη 20.000 ευρώ για μουσική και φωτισμό στην εκδήλωση για την κοπή της πίττας του δήμου στο γήπεδο Μουρούτσου είναι μια πρόκληση.
Η συλλογικότητα της ΜΑΡΙΔΑ αρνείται να συμμετάσχει σε αυτή την φιέστα που αφήνει έκθετη την δημοτική αρχή στους δημότες την στιγμή που υπάρχουν τεράστιες οικονομικές ανάγκες σε όλους τους τομείς και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες (παιδικοί σταθμοί, σχολεία, αθλητισμός, πολιτισμός).
Χαρακτηριστική είναι επίσης η αντιδημοκρατική διαδικασία (της σύμπραξης των τριών παρατάξεων σε μια που αλληλοκατηγορήθηκαν προεκλογικά υπό τον σημερινό Δήμαρχο).
Κάλεσαν εσπευσμένα το πρωί στις 29/9(!) το νομικό πρόσωπο Αθλητισμού -Πολιτισμού για να νομιμοποιήσουν μια από καιρό ειλημμένη απόφαση που σημειωτέoν ποτέ δεν αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το αποφασίζομεν και διατάσσομεν της δημοτικής αρχής, δεν είναι μόνο αντιδραστική διαδικασία, είναι αναγκαίος τρόπος για να ευθυγραμμιστούν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και του ξεπουλήματος των κοινωνικής ωφέλειας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) και δημόσιας περιουσίας
Η δημοτική αρχή αποφεύγει δημόσιες συζητήσεις, λαϊκές συνελεύσεις και με την οριακή συγκροτούμενη πλειοψηφία της φέρνει μόνο για επικύρωση τις αναθέσεις και συμφωνίες με τους εργολάβους.
Όταν γίνεται κριτική μας στις κακοτεχνίες ή στην αδιαφορία στην εκτέλεση των έργων που ανέθεσαν, η απάντηση είναι «φταίει ο ιδιώτης- εργολάβος».
Σε αυτό εντάσσεται και η τωρινή διαδικασία της πίτας του Δήμου. Χρωστάνε στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε όλους τους δημότες εξηγήσεις για τον αποκλεισμό σχημάτων της περιοχής αλλά και διαχείρισης των χρημάτων του Δήμου.

Μ.ΑΡΙ.Δ.Α Δάφνης Υμηττού

Μαχόμενη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ