ΟΛΛΑΝΔΙΑ, "ΑΘΩΟΣ" Ο ΜΠΑΤΣΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ 17ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ολλανδία
“Αθώος” ο μπάτσος-δολοφόνος 17χρονου παιδιού μεταναστών

    Στις 24/11/2012 ο νεαρός Rishi Chandrikasing, παιδί μεταναστών, καταδιώκεται και δολοφονείται από τρεις αστυνομικούς στον σιδηροδρομικό σταθμό της Χάγης, μετά από καταγγελία για ένοπλη απειλή. Ένα χρόνο αργότερα, στις 23/12/2013, ολοκληρώνεται η δίκη του μπάτσου που πυροβόλησε το παιδί στον λαιμό. Τι αποφάνθηκε η “δικαιοσύνη”; Αθώος!
Η δίκη αυτή για άλλη μια φορά έρχεται να αναδείξει πόσο πραγματικά ανεξάρτητο είναι το δικαστικό σύστημα ακόμα και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού. Παρ’ ότι το Ολλανδικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε ανεβάσει την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση (η αρχική ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια) λόγω της κοινωνικής κατακραυγής το δικαστήριο θεώρησε τελικά μετά από εισήγηση του εισαγγελέα ότι όχι μόνο ο μπάτσος δολοφόνησε τον νεαρό από αμέλεια, αλλά επιπλέον δεν φέρει καμιά ευθύνη, μιας και κινδύνευε η δική του ζωή και η “κοινωνική τάξη”! Παντελώς στον αέρα έμειναν τα στοιχεία αυτοπτών μαρτύρων και καμερών ότι δεν υπήρξε καμιά συμπλοκή, αλλά ο Rishi απλώς δεν σταμάτησε όταν του φώναξαν οι αστυνομικοί. Επιπλέον, όχι μόνο οι αστυνομικοί δεν τήρησαν το απαραίτητο πρωτόκολλο για τέτοιες καταστάσεις, αλλά όταν τον πυροβόλησαν αδιαφόρησαν τελείως για το πρόσωπό του, τον εγκατέλειψαν στην μοίρα του και μόνο κάλεσαν ασθενοφόρο, όπου ο νεαρός τελικά ξεψύχησε. Σχεδόν περιττό είναι να αναφέρουμε ότι αποδείχτηκε πως ο νεαρός δεν ήταν οπλισμένος.
Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο ρατσιστικής βίας, βασανισμών και διαπλοκής που “κοσμεί” την Ολλανδική αστυνομία. Χαρακτηριστική προηγούμενη περίπτωση ήταν η υπόθεση του βασανισμού έως θανάτου το 22χρονου Ihsan Gürz το 2011. Ο νεαρός μετά την σύλληψή του (κατηγορούμενος από έναν εστιάτορα για εξύβριση!) βασανίστηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον έγδυσαν, τον ξυλοκόπησαν και τον παράτησαν αναίσθητο σε ένα κελί. Μερικές ώρες αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Και σε εκείνη την περίπτωση η αστυνομία και ο εισαγγελέας παρέβλεψαν τα εμφανή σημάδια βασανισμού στο σώμα του νεαρού και απέδωσαν τον θάνατο σε υπερβολική δόση κοκαΐνης. Το σώμα στάλθηκε στην Τουρκία για διασταύρωση, όπου όμως η ιατροδικαστική υπηρεσία δεν μπορούσε να ούτε να βεβαιώσει ούτε να διαψεύσει την Ολλανδική “διάγνωση”, αφού έλειπε η καρδιά του!
Marius V.