Ο νόμος Γεωργιάδη δεν θα περάσει – Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη – Κανένας εργαζόμενος, δούλος των αφεντικών – Κάτω η κυβέρνηση του θανάτου!

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ο ακροδεξιός Υπουργός Εργασίας Γεωργιάδης, με το γνωστό, θρασύ τρόπο του να κάνει το άσπρο μαύρο, ετοιμάζεται να νομοθετήσει με τις πλάτες της ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του κόμματός του -με πολύ τουπέ εκ πρώτης όψεως- ένα εκτρωματικό αντεργατικό κατασκεύασμα, συνέχεια του νόμου του προκατόχου του Χατζηδάκη, άλλου “αστέρα” της νεοφιλελεύθερης νεοδημοκρατικής λαίλαπας. Το νομοσχέδιο τιτλοφορείται με ένα από τους συνηθισμένους, γκαιμπελίστικης έμπνευσης ευφημισμούς του συστήματος, ως “ενίσχυση της εργασίας”, με την επίσης συνηθισμένη επίκληση ανάγκης άλλης μίας ενσωμάτωσης ευρωπαϊκής οδηγίας (του πραγματικού πολιτικού αφεντικού στη χώρα). Ο πραγματικός τίτλος βέβαια του νομοθετήματος δεν θα έπρεπε να είναι τίποτα άλλο, παρά νόμος για την ενίσχυση της εργοδοτικής ασυδοσίας. Δεν είναι δύσκολο εξάλλου στον ανεκδιήγητο υπουργό να το δηλώσει ότι είναι υπουργός των εργοδοτών, των κεφαλαιοκρατών, των επενδυτών όπως προτιμά να τους λέει, για να είναι πιο κυριλέ. Αυτών που βαστάνε τα φράγκα δηλαδή και σε όποιον αρέσει, όπως με τη γνωστή λογοδιάρροια του φλυαρεί στα πετσωμένα ΜΜΕ που τον προσκαλούν μονάχο του, για να απαντήσει σε δήθεν δημόσιο διάλογο…

Ο πρόθυμος δήμιος της εργατικής τάξης Γεωργιάδης, για χάρη των επενδυτών του, με το νόμο του, “απελευθερώνει” τους εργαζόμενους, όπως οι ιδεολογικοί του μέντορες ναζί:

Νομιμοποιώντας τις συμβάσεις εργασίας μηδενικού χρόνου

Νομιμοποιώντας την 13ωρη ημερήσια εργασία

Νομιμοποιώντας τη δυνατότητα του εργοδότη να αποφεύγει οποιοδήποτε έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε σχέση με την υπερωριακή εργασία

Νομιμοποιώντας τη δυνατότητα του εργοδότη να απολύει πανεύκολα χωρίς αποζημίωση

Νομιμοποιώντας την απεργοσπασία και την εξόντωση της συνδικαλιστικής δράσης με την ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης.

Η πανεργατική απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτέμβρη που κηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, από δεκάδες ακόμα εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία έχει καθίσει στο στομάχι του Γεωργιάδη και της μισεργατικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι παθαίνουν αναφυλαξία και στο άκουσμα μόνο της λέξης “απεργία”. Παρά την ισχυρή αντίσταση που πρόβαλαν οι κυβερνητικές-εργοδοτικές παρατάξεις και ηγεσίες μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, η πίεση των ταξικών δυνάμεων, δεν άφησε περιθώρια να αποσοβηθεί η κήρυξη της πανεργατικής απεργίας, την οποία τα κυβερνητικά-εργοδοτικά τσιράκια ήθελαν να αποφύγουν σαν ο διάβολος το λιβάνι. Όσο πιο πολύ τσιρίζει ο Γεωργιάδης κατά της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, τόσο πιο πολύ γίνεται αισθητός ο ανομολόγητος φόβος τους.

Αλήθεια, τι φοβάται η κυβέρνηση; Γιατί έσυρε τα ενεργούμενα της στη ΓΣΕΕ στο δημόσιο εξευτελισμό να μην κηρύξουν ακόμα και αυτή τη συνηθισμένη 24ωρη απεργιακή τουφεκιά για την ψήφιση του νόμου, μένοντας πίσω από την ΑΔΕΔΥ, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, τα πρωτοβάθμια σωματεία; Πόσο αναγκαίο ήταν να “εκτεθεί σε δημόσια θέα, ο ευνουχισμός των Παναγόπουλου, Φωτόπουλου και των λακέδων τους”, στους οποίους οι κυβερνητικοί εντολείς τους, δεν επέτρεψαν να κηρύξουν ούτε μία από τις αγαπημένες τους διακηρυκτικές απεργίες, κατά του νομοθετικού εξαμβλώματος Γεωργιάδη;

Το κουφάρι με το όνομα ΓΣΕΕ είναι αδύνατο να μην ξεπεραστεί από την ιστορική ανάγκη της εργατικής τάξης να προχωρήσει για να επιτελέσει το ρόλο της. Οι αντιστάσεις που βρίσκει η εργατική πρωτοπορία σε αυτή τη διαδρομή είναι τεράστιες και τεκτονικής κλίμακας, σε μία εποχή όπως αυτή που διανύουμε, κατά την οποία ο γερασμένος και παρακμασμένος καπιταλισμός πλησιάζει όλο και πιο γρήγορα προς την ολοκληρωτική του κατάρρευση. Τα καθήκοντα της εργατικής πρωτοπορίας μέσα στις συνθήκες αυτές για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος είναι επιτακτικά, καθώς μόνο με την εξουσία στα χέρια των εργατών, είναι δυνατή η αποσόβηση της κοινωνικής καταστροφής και βιολογικής ακόμα εξάλειψης της ανθρωπότητας.

Ο φαφλατάς Υπουργός Εργασίας δεν δυσκολεύτηκε να παραδεχτεί ότι τους ζώσανε τα φίδια με την ηρωική απεργία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ. Αυτός είναι ο λόγος που έσπευσαν να δείξουν πόσο πιστά σκυλιά είναι στα αφεντικά τους, ποινικοποιώντας την περιφρούρηση των απεργιακών αγώνων. Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία στην καινούργια κυβερνητική θητεία της, παρά την κοινοβουλευτική της υπεροπλία, δεν διαθέτει την ανοχή της νέας κυβέρνησης. Είναι ήδη, ανησυχητικά εκτεθειμένη στην κοινή γνώμη από τις ολέθριες και θανάσιμες αβελτηρίες της στις συγκλονιστικές καταστροφές των πυρκαγιών του Έβρου, των πλημμυρών στη Θεσσαλία. Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από την μεγαλειώδη απεργία της 8 Μάρτη -ερήμην της ξοφλημένης ΓΣΕΕ θυμίζουμε- όταν εκατομμύρια λαός ξεχύθηκε στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά του εγκλήματος των Τεμπών. Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση που κορδώνεται στα κανάλια, δεν αισθάνεται και τόσο ασφαλής όσο παρασταίνει. Η Μενδώνη εκνευρίζεται από την τεράστια απήχηση της εκδήλωσης στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, για την εκατόμβη των πνιγμένων μεταναστών στην Πύλο. Ο Γεωργιάδης τσιρίζει στα κανάλια αναλαμβάνοντας προσωπικά την αντιπροπαγάνδα κατά της απεργίας της Πέμπτης 21 Σεπτέμβρη, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τους υπουργούς σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ, χωρίς να μπορεί να προεξοφλήσει την εκτόνωση της λαϊκής οργής, που είναι λογικά πιθανότατο να εμφανιστεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αισθάνεται και τόσο ασφαλής στις καρέκλες της. Ταυτόχρονα, είναι αδιάκοπα υποχρεωμένη να δουλεύει για τα αφεντικά της, τα οποία με τη σειρά τους, έχουν αδιάκοπη ανάγκη να ρουφάνε το αίμα των εργατών, όπως έχουν ανάγκη να προστατεύονται από την ταξική αντεπίθεση, που είναι επίσης αναμενόμενο ότι θα προκαλέσει η ένταση της εκμετάλλευσης. Το νομοσχέδιο Γεωργιάδη βρίσκεται προ των πυλών για να απαντήσει σε αυτές τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο ή άνεργο, την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη να συμμετέχει μαζικά στις εργατικές απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Η απεργία της 21 Σεπτέμβρη πρέπει να αποκτήσει πολιτική αντικυβερνητική αντικαπιταλιστική διάσταση, γιατί αυτό ακριβώς είναι το πραγματικό της περιεχόμενο. Γιατί αυτό ακριβώς φοβάται η Κυβέρνηση των εγκληματικών παραλείψεων, της αδιαφανούς μιζαδόρικης διαχείρισης, της εγκατάλειψης του λαού στο θανατερό δόγμα της ατομικής ευθύνης.

Με σύνθημα Κάτω η Κυβέρνηση του θανάτου, να ανοίξουμε το δρόμο για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό – Όχι στη δουλοποίηση των εργαζόμενων – Το δικαίωμα στην εργασία σημαίνει δικαίωμα στην απεργία – Χωρίς απεργία δεν υπάρχει εργασία – Κανένας νόμος για τα αφεντικά δεν θα ψηφιστεί – Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη, καλούμε την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, στην απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα Προπύλαια, 11:00 π.μ.

19/9/2023