Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α.

Για την Υγεία του Λαού
Δεν θα μας κλείσουν το στόμα με την καταστολή, τη βία και την τρομοκρατία!

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΨΝΑ καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 17/3. To κάλεσμα αναφέρει:

Ήδη ένα χρόνο πανδημίας και τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν, κάτω από το βάρος της υποστελέχωσης υγειονομικού προσωπικού και των αυξανόμενων εισαγωγών ασθενών με Covid-19, την ώρα που οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι συνεχώς αυξάνονται και επιβεβαιώνεται πρόβλημα επάρκειας παροχής οξυγόνου σε νοσοκομεία, όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

Η κυβέρνηση με υποδείξεις, ΕΔΕ, μετακινήσεις και κουνώντας το δάκτυλο στους ήδη τσακισμένους εργαζόμενους από την εντατικοποίηση που συνεχώς διογκώνεται αλλά και από τα χρωστούμενα δεδουλευμένα (εφημερίες και υπερωρίες ολόκληρων μηνών), παζαρεύει κρεβάτια με τους κλινικάρχες έναντι αδράς αμοιβής και τους παρέχει ειδικευόμενους Ιατρούς (βλ. μετακινήσεις με απόφαση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας πέντε ειδικευόμενων Ιατρών από δημόσια νοσοκομεία προς το ιδιωτικό «Λητώ») αφαιρώντας προσωπικό από τα ήδη υποστελεχωμένα Νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα κλείνει καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές ολόκληρες, δημιουργώντας Νοσοκομεία μιας νόσου και αφαιρώντας το δικαίωμα της πρόσβασης ασθενών σε αναγκαίες εξετάσεις ,χειρουργεία προγραμματισμένα και άλλες υπηρεσίες υγείας.

Παράλληλα τσαλακώνει κάθε έννοια υγειονομικού πρωτοκόλλου, αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους χώρους δουλειάς, τα σούπερ Μάρκετ και τα ΜΜΜ, όπου συνωστίζεται ο κόσμος και στοιχηματίζει ανθρώπινες ζωές στο όνομα του κέρδους.

Μπροστά σε όλα αυτά, το μόνο μέτρο που ξέρει καλά η κυβέρνηση είναι το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους, γειτονιές, φοιτητές και νεολαία.

Μόνη απάντηση απέναντι στην πολιτική που δημιουργεί ασφυξία σε ασθενείς και υγειονομικούς, απέναντι στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, απέναντι στην κρατική βία και την καταστολή είναι η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση και πάλη.

Οι μάσκες έχουν πέσει! Ως εδώ!

Απαιτούμε:

  • Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία) στα Νοσοκομεία.
  • Να επεκταθεί το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Άμεση ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων των εργαζόμενων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Το Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ