To Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων καταγγέλλει το νέο όργιο καταπάτησης των υγειονομικών μέτρων από την αστυνομία στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ενός οργίου αστυνομικής βίας και καταστολής που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων ανθρώπων. Το όργιο αστυνομικής βίας δεν έχει να κάνει καθόλου με την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας αλλά αποσκοπεί σε πολιτικούς επικοινωνιακούς χειρισμούς διαχείρισης της τραγικής κατάρρευσης της κυβερνητικής πολιτικής.

Εκτός από την απαγόρευση των διαδηλώσεων με τήρηση των μέτρων ασφαλείας που είχαν εξαγγείλει μια σειρά οργανώσεις, που καταγγέλθηκε ξανά ως παράνομη αστυνομική και κυβερνητική πρακτική ακόμη και από το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σημειώθηκε μια τεράστια και μαζική παραβίαση κάθε υγειονομικού κανόνα αποτροπής διασποράς της πανδημίας με απόλυτη κρατική ευθύνη.

Η αστυνομία με εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανέπτυξε δύναμη από 5 χιλιάδες αστυνομικούς μέσα σε μια στενή έκταση 8 οικοδομικών τετραγώνων με την τήρηση των ατομικών προστατευτικών μέτρων να πηγαίνει περίπατο, όπως έδειξε ο αδιάψευστος φακός των φωτορεπόρτερ, που κατέγραψαν δεκάδες αστυνομικούς να μην τηρούν κανένα μέτρο. Και αυτά τη στιγμή που ήδη από την επέτειο του Πολυτεχνείου είχαν σημειωθεί δεκάδες κρούσματα σε αστυνομικά τμήματα και έχουμε και τους πρώτους νεκρούς αστυνομικούς από κορωνοϊό.

Παράλληλα παρεμποδίζοντας την εξέλιξη των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων, και προχωρώντας σε πάνω από 350 συλλήψεις και προσαγωγές, υποχρέωσε εκατοντάδες πολίτες που τηρούσαν υποδειγματικά τα μέτρα, με αποστάσεις και μάσκες, να στοιβαχτούν χωρίς καμιά τήρηση απόστασης, μέσα σε κλειστούς χώρους, είτε στα οχήματα της αστυνομίας είτε στην πολύωρη παραμονή τους σε διάφορα αστυνομικά τμήματα, σε αίθουσες χωρίς εξαερισμό.

Τούτη τη φορά εκτός από συνδικαλιστές υγειονομικούς συνέλαβαν και δικηγόρους και μάλιστα γνωστούς από την υπόθεση της δίκης και καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Δύο μήνες μετά την καταδίκη της εγκληματικής συμμορίας των μαχαιροβγαλτών, στελέχη της κυκλοφορούν ελεύθερα και το σκάνε στο εξωτερικό κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, ενώ συλλαμβάνονται οι δικηγόροι που τους οδήγησαν στην καταδίκη. Οι Παππάς, Δεβελέκος και Θεοδώρου έγιναν λαγοί όπως και ο πορτιέρης Λαγός πιθανότατα παίζει το γνωστό σε όλες και όλους «που είναι ο Παππάς».

Καταγγέλλουμε τις αναίτιες βίαιες και δολοφονικές επιθέσεις με μηχανάκια της ομάδας Δ σε δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και διαδηλωτές. Καταγγέλλουμε τις δολοφονικές ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης μέσα σε πολυκατοικίες όπως στην οδό Τσαμαδού όπου η αστυνομία εγκλώβισε 80 άτομα μέσα απειλώντας ότι θα φέρει εισαγγελέα για να την εκκενώσει από όλους τους ένοικους.

Καταγγέλλουμε τέλος ως υπεύθυνους, την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για κάθε παραπέρα πιθανή διασπορά του κορωνοϊού που μπορεί να εμφανιστεί τις επόμενες μέρες στο περιβάλλον των εκατοντάδων προσαχθέντων και συλληφθέντων.

Η κατηγορία που αποδόθηκε στους συλληφθέντες είναι με βάση το άρθρο 285, δηλαδή, η διασπορά του ιού. Πρόκειται για κατηγορία αντιφατική σε σχέση με όσα πέρασαν εξαιτίας του χειρισμού των αστυνομικών τόσο στα οχήματα όσο και στο τμήμα αλλοδαπών και στη ΓΑΔΑ. Στην πραγματικότητα η κατηγορία αυτή στέκει μόνο ανάποδα απέναντι σε αυτούς που στοίβαξαν τον κόσμο εκεί μόνο και μόνο για να τον φακελώσουν.

Ο λαός σώζει το λαό

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

8/12/2020