Εμπρός για την μαζική πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου!

της Κατερίνας Μάτσα

Με ανακοίνωσή του το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, που επρόκειτο να δώσει μια δωρεά 400 εκατ. ευρώ για την ανέγερση 3 νοσοκομείων, γνωστοποίησε πριν λίγες μέρες την ακύρωση του διαγωνισμού, αφού οι προσφορές που έδωσαν οι εργολαβικές εταιρείες ήταν υπερδιπλάσιες του ύψους της δωρεάς!

Τα νοσοκομεία που επρόκειτο να ανεγερθούν ήταν ένα Γενικό Νοσοκομείο στην Κομοτηνή, ένα στη Σπάρτη και ένα Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό στη Θεσσαλονίκη.

Είναι φανερό ότι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι προτιμούν άλλα δημόσια έργα, που δίνουν μεγαλύτερα κέρδη, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει τίποτα για να διευκολύνει διαδικασίες που δεν συμφέρουν τους “δικούς” της στον κατασκευαστικό τομέα και ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα εκμετάλλευσης της υγείας από τα αγαπημένα της funds…

Προσκολλημένη στο νεοφιλελεύθερο δόγμα της υπεροχής του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, όχι μόνο δεν χτίζει νοσοκομεία για το πολύπαθο ΕΣΥ, δεν διορίζει προσωπικό, επιβάλει την πιο άγρια λιτότητα, αλλά ούτε και ενδιαφέρεται καν να υλοποιηθούν δωρεές για καινούργια νοσοκομεία. Ο στόχος είναι σαφής. Να εξαναγκασθούν όλοι να καταφύγουν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της υγείας τους. Και τί θα γίνουν οι φτωχοί που δεν έχουν να πληρώσουν; Ποιος απ’ αυτούς που μας κυβερνούν νοιάζεται για την επιπλέον αύξηση της θνησιμότητας του πληθυσμού, για τη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης των ανθρώπων λόγω ακριβώς της κατάρρευσης του Δημόσιου συστήματος υγείας και της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα μιας νοσηλείας σε ιδιωτικό θεραπευτήριο! Ποιος νοιάζεται, ο ακροδεξιός υπουργός Υγείας Πλεύρης ή ο πρωθυπουργός των μεγαλοκεφαλαιοκρατών, για το εξάχρονο αγοράκι που πέθανε κατά τη διακομιδή του από το νοσοκομείο των Γρεβενών στο νοσοκομείο του Ρίο (με επιπλέον καθυστέρηση γιατί χάλασε το ασθενοφόρο στη διαδρομή!)

Η υπόθεση της Υγείας του λαού είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε στα χέρια της κυβέρνησης· μας αφορά όλους. Σε αυτό το πνεύμα κινούνται δεκάδες σωματεία, σύλλογοι και τοπικές συλλογικότητες στη Δυτική Αττική που κινητοποιούνται για να «σώσουν» το Αττικό νοσοκομείο και το ΕΣΥ από την κατάρρευση. Με συγκεντρώσεις σε πλατείες (Μετρό Άγιος Αντώνιος στις 18/2/23, πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι στις 4/3/23) και συμπαράσταση με όλους τους δυνατούς τρόπους στην πανελλαδική, πανυγειονομική κινητοποίηση στις 22/2/23

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!