ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου του 2019 οι φασίστες επιχείρησαν για μια ακόμα φορά να προσεγγίσουν τις γειτονιές των νοτίων προαστίων.

Αυτή τη φορά είχε εξαγγείλει συγκέντρωση στο Παλαιό Φάληρο, συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Αμφιθέας στο ύψος της Αγ. Κυριακής, η “Ελληνική Αυγή” που αποτελεί την περιφερειακή παράταξη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Το παρόν έδωσε όλο το ναζιστικό επιτελείο με κεντρικό ομιλητή το Νίκο Μιχαλολιάκο, και τον Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος μάλιστα είναι κάτοικος του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και υποψήφιος περιφερειάρχης τους. Ο σκοπός τους ήταν η παρουσίαση του ψηφοδελτίου τους και το κόψιμο της πίτας τους.
Η κινητοποίηση από μεριάς μας, αλλά και από το σύνολο του κινήματος των νοτίων προαστίων και των αντιφασιστικών δυνάμεων της περιοχής ήταν άμεση. Συγκεκριμένα αντιφασιστικές συλλογικότητες και ατομικότητες, πολιτικές οργανώσεις, εργατικές λέσχες, αντιεξουσιαστικές ομάδες, σύλλογοι εκπαιδευτικών κ.λπ. κάλεσαν την ίδια σχεδόν ώρα σε συγκέντρωση και πορεία από την κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης προς το Παλαιό Φάληρο και τη λεωφόρο Αμφιθέας με στόχο την προσέγγιση της πλατείας της Αγίας Κυριακής.
Η ανταπόκριση ήταν μαζικότατη και εκατοντάδες σύντροφοι και συντρόφισσες κατεβήκαμε μαχητικά στο δρόμο δίνοντας ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα ότι στις γειτονιές μας δε χωράει ο φασισμός.
Απ’ ό,τι φαίνεται οι ναζιστές εν όψει και των εκλογών επιχειρούν και να κερδίσουν έδαφος πραγματοποιώντας εξορμήσεις σε γειτονιές της Αθήνας. Σ’ αυτά τα πλαίσια επιχειρούν να αναβαθμίσουν τη δράση τους: στα Πετράλωνα απείλησαν συντρόφους με όπλο, στο Αιγάλαιο και στην Καλλιθέα εμφανίστηκαν «καταδρομικά» μοιράζοντας τρικάκια και φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα – υπό την την προστασία της αστυνομίας βεβαίως.
Θα πρέπει να καταλάβουν με τον πιο σαφή και αγωνιστικό μας τρόπο ότι στην προσπάθεια τους να νομιμοποιήσουν την δολοφονική τους παρουσία στις γειτονιές, τα σχολεία και τα σπίτια μας θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι. Oύτε σπιθαμή γης στους ναζί. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό – και ενάντια στο σύστημα που τα γεννά. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή, και θα τον δώσουμε μέχρι τέλους.