ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ

H Tουρκική αστυνομία φημίζεται για τη βαρβαρότητά της. Kαι το δικαστικό της σύστημα βοά. Tα λευκά κελιά λειτουργούν εδώ και χρόνια για τους Kούρδους και Tούρκους αγωνιστές της λευτεριάς και κοινωνικής δικαιοσύνης…

Όμως, ο κυνισμός των ελληνικών αστυνομικών και δικαστικών αρχών να χαρακτηρίσουν τροχαίο τον βαρύ τραυματισμό μιας διαδηλώτριας από τη δύναμη καταστολής της πορείας, δεν έχει προηγούμενο. Aφήνει έκπληκτους ακόμη και τους Tούρκους αγωνιστές παρά τη μεγάλη εμπειρία που έχουν από ανάλογα περιστατικά. Tο μήνυμα των συντρόφων του DIP (Eπαναστατικό Eργατικό Kόμμα) είναι χαρακτηριστικό.

Αγαπητοί σύντροφοι του ΕΕΚ,

Αγαπητή συντρόφισσα Αγγελική Κουτσουμπού

Εξοργιστήκαμε όταν μάθαμε ότι το ελληνικό κράτος αποφάσισε να χαρακτηρίσει το αδίκημα που διέπραξε ο αστυνομικός, που παρ’ ολίγο να σκοτώσει τη συντρόφισσα Αγγελική κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της 6ης  Δεκεμβρίου 2009, ως τροχαίο ατύχημα!

Θα μείνει στα χρονικά της αστυνομικής καταστολής ως μία από αυτές τις περιπτώσεις που φτάνουν στα όρια του παραλογισμού. Ακόμα και σε μια χώρα όπως η Τουρκία, όπου αστυνομική βαρβαρότητα είναι τεράστια, είναι δύσκολο να βρεθεί μια ανάλογη περίπτωση κυνισμού! Έχουμε περιπτώσεις βέβαια στις οποίες δόθηκαν ελαφρύτερες ποινές σε αστυνομικούς που διέπραξαν φόνο εκ προθέσεως και μερικές φορές εκ προμελέτης για καλή συμπεριφορά στο δικαστήριο, αλλά το να φανταστεί κανείς ότι μια επίθεση με μοτοσικλέτα σε ένα μπλοκ διαδηλωτών μπορεί να μετρήσει ως τροχαίο ατύχημα, πραγματικά δεν περιγράφεται με λόγια.

Καταδικάζουμε τους δημιουργούς αυτού του τραγελαφικού σεναρίου. Ευχόμαστε στη συντρόφισσα Αγγελική το καλύτερο στην υγεία της και μια μακρά ζωή γεμάτη επαναστατική θέρμη και δράση. Eκφράζουμε στο ΕΕΚ και σε όλους τους συντρόφους αισθήματα αλληλεγγύης, από ένα κόμμα του οποίου οι αγωνιστές μπορούν να περηφανεύονται ότι είναι ειδήμονες στην αστυνομική βαρβαρότητα και τη δικαστική συγκάλυψη των εγκλημάτων του κράτους. Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο σύντροφο Σάββα Μιχαήλ-Μάτσα, για την επίθεση που δέχτηκε απλά επειδή είναι Εβραίος.

Ζήτω η Επανάσταση!
Ζήτω η 4η Διεθνής!

29 Οκτωβρίου 2014

Η Κεντρική Επιτροπή του DIP
(Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα)