ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ!

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΕ!

Πιο βαθιά στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών μπαίνει η Ελλάδα μετά το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ και την συμφωνία του με τον Τραμπ, για αναβάθμιση και επέκταση της βάσης της Σούδας, αλλά και για την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στην βάση του Αράξου.

Μετά την κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, ο ελληνικός καπιταλισμός αποκτά νέο γεωστρατηγικό ρόλο στην περιοχή για τις ΗΠΑ. Η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟΪΚΗ βάση, εξαπόλυσης ιμπεριαλιστικών πολέμων ενάντια στους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Αυτό αποδεικνύουν και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας -Κύπρου -Ισραήλ -Αιγύπτου, που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η προσπάθεια της ελληνικής άρχουσας τάξης να παίξει το ρόλο ενός νέου ισχυρού ρυθμιστή στις σχέσεις μεταξύ των κρατών της περιοχής, φέρνει μόνο νέες απειλές για την εργατική τάξη και το λαό της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ανατολικής Μεσογείου. Eβδομήντα χρόνια μετά την αντικατάσταση του φθίνοντος βρετανικού ιμπεριαλισμού από τον αμερικάνικο, με τα σχέδια Mάρσαλ και τις βόμβες ναπάλμ κατά των Eλλήνων ανταρτών, η φιλο-ιμπεριαλιστική “αριστερή” κυβέρνηση Tσίπρα έρχεται να ακολουθήσει την ίδια πολιτική που πριν 100 χρόνια, εφάρμοσε ο φιλελεύθερος Bενιζέλος με καταστροφικά αποτελέσματα για τον μικρασιατικό ελληνισμό.

Ο λαός και η νεολαία δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά φιλοπολεμικά σχέδια και τη μετατροπή της σε χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού, παρά την εμπλοκή σε ένα νέο πολεμικό σφαγείο. Οι λαοί της περιοχής μας, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν Ο κοινός τους εχθρός είναι οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις, οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ, η ντόπια και διεθνής αστική τάξη.

Χρειάζεται ο κοινός αγώνας, ενάντια στον κοινό ταξικό εχθρό. Απέναντι στα ανθρωποφαγικά και πολεμικά σχέδια των κυβερνήσεων και της άρχουσας τάξης, να απαντήσουμε με τον επαναστατικό προλεταρικό διεθνισμό. Ο εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας χώρα. Εκατό χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, θυμόμαστε ότι ο μόνος που κατάφερε να σταματήσει τον πόλεμο, ήταν και είναι η προλεταριακή επανάσταση.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ενάντια στα πυρηνικά στον Άραξο:

  • Δευτέρα 6/11 6μμ πλατεία Γεωργίου, Πάτρα
  • Κυριακή 12/11 11 πμ Άραξος

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Κομματική Οργάνωση Πάτρας