ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και στον ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Mε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο Τεχνικό Επιμελητήριο αντιτίθεται στη διαδικασία αξιολόγησης. Το ζήτημα αφορά όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Η ανακοίνωση λέει:

Συναδέλφισες –οι

Για άλλη μια χρονιά η κυβέρνηση ζητά από τους υπαλλήλους στο δημόσιο να συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης. Μια διαδικασία που σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ρίχνει τα βάρη της κακοδαιμονίας του δημοσίου στους υπαλλήλους και τους άμεσους προϊσταμένους.

Μια διαδικασία που σχεδιάστηκε για να δημιουργεί καχυποψία μεταξύ των εργαζόμενων και ανταγωνισμό. Μια διαδικασία που συγκαλύπτει την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας και την υποχρηματοδότηση μεταθέτοντας το ζήτημα στην δήθεν προσωπική ανεπάρκεια και όχι στις αποφάσεις πολιτικού χαρακτήρα που αφορούν στη σχεδιασμένη απαξίωση όλου του δημόσιου φορέα.

Ας αναρωτηθούμε συνάδελφοι,

όταν κλείνουν σημαντικές υπηρεσίες του ΤΕΕ με το νέο οργανόγραμμα, τι ακριβώς θα αξιολογήσει ο κάθε υπάλληλος σε αυτή την έωλη διαδικασία; Μήπως ρωτηθήκαμε ποια μορφή θα έχει το ΤΕΕ συνολικά, το Τμήμα ή η Διεύθυνση που ανήκουμε;

Όχι μόνο δεν ερωτηθήκαμε αλλά αγνοήθηκαν αποφάσεις του Συλλόγου και των Συνελεύσεών μας.

Ρωτήθηκαν οι συνάδελφοι στη Βιβλιοθήκη του ΤΚΜ που «εξαφανίζεται» αν είναι αυτό απαραίτητο; Μήπως ρωτήθηκαν οι συνάδελφοι των Επιστημονικών Εκδόσεων, των Επιστημονικών Επιτροπών, της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης στην Αθήνα για το έργο τους πριν τις καταργήσουν ή τις συγχωνεύσουν; Ρωτηθήκαμε αν είναι απαραίτητο το «Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου» που δημιουργείται; Στη θέση μας ρωτήθηκε η Remaco.

Μήπως έστω ρωτήθηκε ο υπάλληλος στο Περιφερειακό Τμήμα που στελεχώνει μόνος του ένα ολόκληρο Περιφερειακό πως καταφέρνει και παίρνει την ετήσια άδεια; Μήπως ρωτήθηκε ο υπάλληλος αυτός που κάνει τη δουλειά του προϊσταμένου και του υφισταμένου ταυτόχρονα καλύπτοντας υπηρεσιακά αντικείμενα που αντιστοιχούν σε ένα ευρύτατο γνωστικό πεδίο πως τα καταφέρνει;

Ρωτήθηκε μήπως ο υπάλληλος που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει σε ένα συνεχώς επικαιροποιημένο αντικείμενο προσπαθώντας να καλύψει τα ζητήματα που έχει ο πολίτης ή ο μηχανικός που προσφεύγει στο ΤΕΕ τι χρειάζεται γι αυτό;

Μήπως ρώτησε η Κυβέρνηση τι σημαίνει η περικοπή της χρηματοδότησης του ΤΕΕ για το φορέα και τους εργαζόμενους;

Μήπως… μήπως… συνάδελφοι τα ερωτήματα δεν τελειώνουν. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα ερωτήματα που προκύπτουν από την πολιτική της απαντά με την απεργοσπαστική τροπολογία της Γεροβασίλη και τον εκφοβισμό.

Εμείς πρέπει να απαντήσουμε σε κυβέρνηση και τρόικα με συλλογικό αγώνα και αλληλεγγύη απεργώντας – απέχοντας από την αξιολόγηση του ν. 4590/2019 (A’ 17) δηλώνοντας στο Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ ότι απεργούμε σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. και της ΑΔΕΔΥ.

Στη θέση του ανταγωνισμού της «αξιολόγησης» να προτάξουμε τον αγώνα για:

· Να ακυρωθεί η αξιολόγηση. Να καταργηθεί ο ν. 4590/2019

· Ένταξη του ΤΕΕ στον κρατικό προϋπολογισμό και κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του από το δημόσιο

· Μείωση του χρόνου εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14 ου μισθού.

· Οργανόγραμμα στο οποίο θα έχουν λόγο οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ αλλά και οι σύλλογοι μηχανικών χωρίς συρρίκνωση των δομών του ΤΕΕ και μείωση των οργανικών θέσεων

· Ισότητα στις αμοιβές των εργαζομένων (υπερωρίες), να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στις εκλογές

· Γιατρό εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας στα Περιφερειακά Τμήματα

· Να καταργηθούν τα μνημόνια, να διαγραφεί το χρέος στους διεθνείς τοκογλύφους

3/5/2019

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ <https://agonistikienotita.blogspot.com/>