ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Το Ρήγμα στα Δυτικά συνεχίζει την καμπάνια σε γειτονιές του Αιγάλεω με περιοδείες, μοίρασμα υλικού και συζητήσεις με κόσμο και αφισοκολλήσεις, ενώ ετοιμάζεται για την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση την Τρίτη 21 Μάη στην πλατεία Εσταυρωμένου, στις 8 μ.μ.

Στο εκλογικό του περίπτερο στην πλατεία Εσταυρωμένου (μετρό Αιγάλεω) υπάρχουν σύντροφοι σχεδόν όλη την ημέρα και κάθε μέρα απ’ όπου μπορεί κανείς να συζητήσει, να πάρει πληροφορίες και εκλογικό υλικό.

Την Παρασκευή 17/5 στον Ρεμπετοκαφενέ έγινε γιορτή για οικονομική ενίσχυση του σχήματος. Περιοδείες με μοίρασμα του προγράμματος έγιναν στην Πλατεία Λέλας Καραγιάννη, πλ. Δαβάκη, στην περιοχή μεταξύ Αγίου Σπυρίδωνα και Αναγέννησης, στους εργαζόμενους του δήμου, σε λαϊκές αγορές, καταστήματα και καφετέριες.

Αλλά το Ρήγμα δεν είναι απλά ένα εκλογικό σχήμα. Είναι ένα μαχόμενο τοπικό κινηματικό σχήμα που μάχεται για όλα τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της περιοχής, ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υπεράσπιση και προστασία του Άλσους του Μπαρουτάδικου. Το Ρήγμα ήταν η μόνη δημοτική παράταξη που αντιτάχθηκε στο σχέδιο της δημοτικής αρχής (Μπίρμπας – Σύριζα) να ρίξει κι άλλο τσιμέντο στο Άλσος χτίζοντας στο Πατινάζ ένα βρεφονηπιακό σταθμό κόστους 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, το Ρήγμα τάσσεται υπέρ της δημιουργίας βρεφονηπιακού σταθμού ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ και μάλιστα έχει υποδείξει οικόπεδα ή κτήρια στην περιοχή. Δυστυχώς οι άλλες παρατάξεις έχουν συμφωνήσει με το σχέδιο παραπέρα τσιμεντοποίησης του Άλσους.

Στην τσιμεντοποίηση όμως του Μπαρουτάδικου αντιστέκονται πολλοί κάτοικοι και ήταν ενδεικτική η συμμετοχή ανθρώπων της γειτονιάς, το Σάββατο 11 Μαίου, όταν μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης (ανάμεσά τους και μέλη του Ρήγματος) φύτεψαν δενδρύλλια αφού πρώτα καθάρισαν τον χώρο από τα σκουπίδια. Με χαρά γιαγιάδες, μαμάδες και παιδάκια φρόντιζαν να φυτευτούν τα δενδράκια, ενώ αργότερα συλλογικά (και συντροφικά) έγινε συλλογική κουζίνα με σουβλάκια κ.λπ.