OXI ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ [ΕΣΥ]

 

 

Η χώρα διανύει το 8ο έτος κοινωνικού κανιβαλισμού και η υγεία έχει ήδη μπει προ πολλού στην κλίνη, όχι του μυθικού Προκρούστη αλλά των σύγχρονων σφαγέων του χρηματιστικου κεφαλαίου.

H χώρα αντιμετωπίζει μια τραγική, ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση.

Η μνημονιακή λαίλαπα έχει σαρρώσει οποιαδήποτε φροντίδα για την υγεία με αποτέλεσμα το ΕΣΥ να έχει καταρρεύσει.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ξεπερνούν τις 30.000.

Η άλλοτε Tρόικα και νυν ”Θεσμοί” έχουν απαγορεύσει κάθε πρόσληψη στα νοσοκομεία.

Ελλείψεις υγειονομικών υλικών, συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας και εξουθένωσης του προσωπικού, διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, αυταρχισμός και ανικανότητα των διοικήσεων, οι συνεχείς περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που τινάζει το ΕΣΥ στον αέρα.

Ποιες πολιτικές εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στον χώρο της υγείας;

Είναι ακραίες, νεφιλελεύθερες, πιστές στην αντιδραστική και αλήστου μνήμης Θάτσερ, ότι η υγεία είναι υπόθεση του ατόμου και όχι του κράτους.

Διέλυσαν κατ’ αρχήν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας [ΠΦY] απολύοντας τους μισούς από τους 5.500 γιατρούς του τέως ΙΚΑ και νυν ΠΕΔΥ. Έτσι το πολύπαθο δημόσιο νοσοκομείο καλείται και πάλι να επωμισθεί και το βάρος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η ”αριστερή” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ψεκασμένους των ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιδραστική πολιτική στην υγεία του φασίστα Άδωνι και του τσεκουροφόρου Βορίδη.

Μετά το κλείσιμο 9 δημόσιων νοσοκομείων και των πολυϊατρείων του τέως ΙΚΑ, είναι αδύνατον να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες του ΕΣΥ στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού αλλά και των προσφύγων και μεταναστών.

Αυτή είναι η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία από άκρου σε άκρο σε όλη την χώρα, καθώς επίσης σε όλα τα κέντρα υγείας που έχουν υποβαθμιστεί σε αγροτικά ιατρεία της δεκαετίας του 1960-1970.

Αυτή είναι η πραγματικότητα στην υγεία σε όλη την χώρα που στενάζει κάτω από το καθεστώς των μνημονίων και έχει ρημάξει την ζωή μας.

Μνημόνια που επέβαλλαν στη χώρα ντόπιοι και διεθνείς τοκογλύφοι με την αμέριστη συνδρομή του  ”σοσιαλιστικού” ΠΑΣΟΚ του ανεκδιήγητου Γιωργάκη, του ”ουδέτερου” ”υπηρέτη” του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου Παπαδήμου, του ”κοινωνικά ευαίσθητου” ακροδεξιού Σαμαρά και βαστάζου του Βενιζέλου, έως της πρωτοδεύτερης ”αριστερής” ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ κυβέρνησης του νέου υπηρέτη της Λαγκάρντ και του Σόιμπλε, Τσίπρα.

 

Μέσα σε αυτούς τους όρους, εξοντωτικούς για όλους, ασθενείς, λειτουργούς υγείας, οικογένειες, και όλα τα θύματα της κρίσης του συστήματός τους, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα σας καλεί σε κοινό αγώνα προκειμένου να οργανώσουμε την αντίσταση των ”από κάτω” στην ισοπέδωση και στην καταστροφή της ζωής μας που απεργάζονται οι ”από πάνω.”

Για μια εργατική συμμαχία όλων των εργαζόμενων και όλων των συλλογικοτήτων πολιτικών – συνδικαλιστικών.

Ενάντια στην κυβέρνηση της λιτότητας, της ανεργίας και της μνημονιακής κανονικότητας που προσπαθούν να επιβάλλουν.

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Χαϊδάρι – Αιγάλεω                                                                                     Iούλιος 2018

www.eek.gr     e-mail: eek@eek.gr