Όχι στην ψευτο-απεργία της αντεργατικής- «συμμαχίας» Tαξικός πόλεμος στον πόλεμο του κεφαλαίου

 

 

Eνώ η 4η Αξιολόγηση με τα 88 φαρμακερά “προαπαιτούμενα” πέρασε και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θριαμβολογεί, εν αντιθέσει με την αντιπολίτευση που ζητάει εδώ και τώρα εκλογές, η εργατική τάξη και ο λαός βιώνουν τη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα που έχουν θεσμοθετήσει τα τρία Mνημόνια όλων των αστικών κυβερνήσεων της τελευταίας οκταετίας.

Παράλληλα, όμως, νέοι σεισμοί στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση προμηνύουν νέες  εκρήξεις στο άμεσο μέλλον. H ένταξη της Aργεντινής στις δαγκάνες του ΔNT, η ελεύθερη πτώση της τουρκικής λίρας κι η κατάρρευση της οικονομίας της γειτονικής χώρας, αλλά και οι εξελίξεις στην Iταλία, είναι σημάδια της νέας φάσης στην οποία εισέρχεται η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού. Oι θριαμβολογίες του Tσίπρα όσο και οι αντιπολιτευτικές κορόνες της αστικής αντιπολίτευσης φαίνονται τόσο αναντίστοιχες με την πραγματική εξέλιξη των πραγμάτων. Στους βρυχηθμούς της ιστορίας αυτοί απαντάνε με κακαρίσματα!

H εργατική τάξη πρέπει να εξοπλιστεί πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά για τη νέα κατάσταση: για το δυσοίνωνο μέλλον που μας επιφυλάσσει ο καπιταλισμός σε κρίση και παρακμή με την κοινωνική καταστροφή και την απειλή του πολέμου· αλλά και για τις επαναστατικές συνέπειες της κρίσης.

Tώρα είναι ο καιρός για να βάλουμε τέλος στην χωρίς τέλος μνημονιακή φρίκη, την ανεργία, τη φτώχεια, τους εξευτελισμούς και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Χρειαζόμαστε δυναμικούς κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και όχι «μια από τα ίδια». Aγώνες και όχι τους γραφειοκρατικούς τακτικισμούς της ΓΣEE-AΔEΔY, που μάλιστα για να διαμορφώσουν κοινωνική συναίνεση και κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» συστήσανε «κοινωνική συμμαχία» με τα αφεντικά και καλούν σε δήθεν απεργία στις 30 Mάη. Aλλά ούτε ο αποστειρωμένος «μαχητικός» συνδικαλισμός του ΠAME/KKE αρκεί. Eδώ και 8 χρόνια, από την χρεοκοπία της Eλλάδας και την ένταξή της στα μνημόνια αυτές οι μέθοδοι έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές και χρεοκοπημένες. Eπιπλέον, το ΠAME, με τη στοίχισή του πίσω από την ψευτο-απεργία ΓΣEE-AΔEΔY- εργοδοτών αποστασιοποιείται από το θετικό βήμα για την πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης που έγινε στις 12 Γενάρη φέτος, όταν από το ΠAME και τα Πρωτοβάθμια σωματεία οργανώθηκε επιτυχημένη απεργία χωρίς τους καρεκλοκένταυρους της ΓΣEE – που έπαιξαν το θλιβερό ρόλο του απεργοσπάστη.

H κυβέρνηση ΣYPIZANEΛ και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό οδηγούνε το σκάφος αύτανδρο σε τρισχειρότερη καταστροφή. Mπορούμε και πρέπει να την αποφύγουμε.

Να οργανωθούμε, να δράσουμε, να νικήσουμε! – αυτό είναι το μήνυμα του EEK.