Πορεία για την Νάκμπα

 

 

Τρίτη 15 Μάη 2018

 

Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία από το Μέγαρο Μουσικής προς την αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία την ημέρα της Νάκμπα, την ημέρα της μεγάλης καταστροφής για τους παλαιστίνιους, που ξεριζώθηκαν με τη βία από τις πατρογονικές τους εστίες πριν 70 χρόνια.

Η οργή ξεχείλιζε για τους 60 νεκρούς διαδηλωτές που δολοφονήθηκαν μια μέρα νωρίτερα στη “νεκρή ζώνη” που έχει επιβάλλει το Ισραήλ στη πολιορκημένη Γάζα, κατεδαφίζοντας σπίτια, καταστρέφοντας την καλλιεργήσιμη γη των παλαιστίνιων κατοίκων της που έτυχε να κατοικούν στα περίχωρά της.

Με συνθήματα υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης, καταγγελίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ενισχύει ακόμη περισσότερο την συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ και το “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” να δονεί την Κηφισίας, η πορεία κατευθύνθηκε προς τον τελικό της προορισμό, την ισραηλινή πρεσβεία που ήταν περικυκλωμένη από κλούβες της αστυνομίας.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι αψήφησαν τον κίνδυνο της σύλληψης και ανέβηκαν στις κλούβες των ΜΑΤ, υψώνοντας αγέρωχοι παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα στα αραβικά υπέρ της Αντίστασης. Λίγο αργότερα η πρεσβεία δέχτηκε βροχή από πέτρες.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό χαιρετίζει τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης και τους καλεί να πλαισιώσουν συστηματικά τις δράσεις αλληλεγγύης και εκδηλώσεις υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Τους καλούμε να συστρατευτούν στον δύσκολο αγώνα να διακοπούν οι σχέσεις της χώρας μας με το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής, δείχνοντας έμπρακτα την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στο παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να μάχεται, συνεχίζει να ματώνει.

Κόντρα στην αχαλίνωτη σιωνιστική προπαγάνδα που κατακλύζει τα ελληνικά ΜΜΕ, πατροναρισμένη από το αστικό πολιτικό σύστημα, προκειμένου να στηρίξει τη «στρατηγική συνεργασία» με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Κόντρα στην τακτική των «ίσων αποστάσεων» και στα βρόμικα ιδεολογήματα που τη στηρίζουν, που τη θυμούνται τα ΜΜΕ όταν ρέει παλαιστινιακό αίμα, προκειμένου να εξισώσουν τον παλαιστίνιο Δαυίδ με τον κατακτητή, αποικιοκράτη, σιωνιστή Γολιάθ, να θυμηθούμε την ιστορία του τόπου μας, την ιστορία των παππούδων και των πατεράδων μας που αναμετρήθηκαν με τους κατακτητές Ναζί. Το ΕΑΜ απελευθέρωσε την πατρίδα μας και όχι οι θιασώτες των «ίσων αποστάσεων» αστοί στην Μέση Ανατολή.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό