ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Την Κυριακή 19/10/2014 πραγματοποιήθηκε, στο Στεφανοβίκειο, εκδήλωση – συζήτηση, με τον τίτλο ‘’τέσσερα χρόνια αγώνες ενάντια στα διόδια’’.

Αρκετοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πλαισίωσαν τη προσπάθεια αγωνιστών κατά των διοδίων να ενημερώσουν τόσο για τα όσα έχουν συμβεί έως τώρα σχετικά με τα διόδια που φράζουν τους δρόμους και για όλες τις μπάρες που φράζουν τη ζωή μας.

Με κύριους ομιλητές τον Αντρέα Ξηρομερίτη μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, τον Γιάννη Χατζηγιάννη μέλος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος και με τη σημαντική συμβολή νομικού του κινήματος, η συζήτηση αποτέλεσε μια διεξοδική ανάλυση των αιτίων που οδήγησαν στη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας σήμερα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη αναφορά στις δίκες κατά δεκάδων αγωνιστών του κινήματος και την προσπάθεια ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων από το 2009, με αφορμή την υπογραφή συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, καθώς και τη στάση που κρατούν έως και σήμερα οι εισαγγελικές αρχές.

Το ζήτημα των διοδίων παραμένει ανοικτό και ο αγώνας εναντίον τους συνεχίζεται. Όχι μόνο γιατί μπάρες φράζουν τη ζωή μας αλλά γιατί οι μπάρες των διοδίων αφαιρούν ζωές ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, όπως δυστυχώς έγινε κατανοητό το περασμένο καλοκαίρι με τον χαμό τριών νέων ανθρώπων από τη περιοχή μας.

Όλη η συζήτηση βρίσκεται βιντεοσκοπημένη εδώ:  HYPERLINK “https://www.youtube.com/watch?v=ZJx9h0ApHro”https://www.youtube.com/watch?v=ZJx9h0ApHro
και εδώ:
 HYPERLINK “https://www.youtube.com/watch?v=8A9h3KP-lU0″https://www.youtube.com/watch?v=8A9h3KP-lU0

Η επόμενη μέρα συνάντησής μας  είναι η 31/10/2014, στα δικαστήρια Λάρισας. Να απαιτήσουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να μπούνε όλες οι σχετικές δίκες στο αρχείο.

Αγωνιστές κατά των διοδίων
Βόλος 23/10/2014