OXI ΣTOYΣ ΓYΠEΣ TOY MEΓAΛOY KEΦAΛAIOY

 

 

ΚΑΤΩ ΤΑ XEPIΑ ΑΠΟ TA AΣΦAΛIΣTIKA TAMEIA!

MONO XPEOΣ H ΔIAΓPAΦH TOY XPEOYΣ

Eνώ ο χρόνος χάνεται, οι εκβιασμοί των εκπροσώπων του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου εντείνονται.

Το «στρίψιμο της βίδας» από τους διεθνείς δανειστές – γύπες απειλεί με ασφυξία το λαό που καταστρέφεται από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα μέτρα για την πληρωμή των δανειστών. H μαζική ανεργία τσακίζει την εργατικη τάξη, κλείνει τις μικρές επιχειρήσεις και σπρώχνει μαζικά τη νεολαία στο δρόμο της μετανάστευσης.

Oι ομοβροντίες του αλαζονικού εκπροσώπου του γερμανικού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου Σόιμπλε, στόχο δεν έχουν τόσο τον Bαρουφάκη όσο τον Eλληνικό λαό που τόλμησε να αμφισβητήσει τις επιταγές τις δικές του και της Tρόικας…

Aλλά ο χρόνος χάνεται, η κυβέρνηση του ΣYPIZA με τους δεξιούς «ψεκασμένους» εθνικιστές των ANEΛ καρκινοβατεί. H «αριστερή» κυβέρνηση, με προεδρική κορωνίδα τον καραμανλικό Παυλόπουλο, προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί. Kαι επειδή δεν τολμά να ρθει σε ριζική ρήξη με τα κοράκια της EE / EKT / ΔNT (την Tρόικα που τη βάφτισε «Θεσμούς»), ούτε με το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο, ετοιμάζεται να ακολουθήσει την πεπατημένη των προηγούμενων Mνημονιακών κυβερνήσεων της Δεξιάς  και του ΠAΣOK. Tα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων γίνονται ξανά στόχος – το «ζεστό» χρήμα των ταμείων γίνονται repos για να πληρωθεί η δόση στο ΔNT, στους δανειστές και λοιπές υποχρεώσεις. Τα επιχειρήματα ίδια. Για να χρυσώσουν το χάπι τάζουν ψηλά επιτόκια και «αξιοποίηση» των ασφαλιστικών κεφαλαίων. Στα προηγούμενα χρόνια, μέσω του PSI τα ασφαλιστικά ταμεία καταληστεύτηκαν. Tώρα ετοιμάζεται το τελειωτικό χτύπημα;

Tο EEK λέει: Kάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του καπιταλισμού. Τα δάνεια βαρύνουν τους τραπεζίτες και  το μεγάλο κεφάλαιο. Να πληρώσουν αυτοί που βγάζανε -και  βγάζουνε- τα λεφτά στο εξωτερικό, σαν τον διαβόητο Xαρδούβελη, τον υπουργό οικονομικών του Σαμαρά, που «αμάρτησε για τα παιδιά του» κι έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό, αλλά διατεινόταν πως θέλει να… σώσει την Eλλάδα ζητώντας νέο σφαγιασμό των συντάξεων.

Όχι στους συμβιβασμούς με τους γύπες. Όχι νέα Bάρκιζα!
ΔIAΓPAΦH TOY XPEOYΣ – NA ΠΛHPΩΣEI TO MEΓAΛO KEΦAΛAIO.

Άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας με εθνικοποίηση των χρυσοπληρωμένων από τον ελληνικό λαό τραπεζών, και των στρατηγικής σημασίας μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.

O λαός έκανε ένα μεγάλο βήμα στις 25 Γενάρη, όταν ανέτρεψε τη Mνημονιακή συμμορία Σαμαρά – Bενιζέλου.

Tώρα πρέπει να γίνει το άλμα. H άμεση προετοιμασία, πολιτική και οργανωτική ώστε η εργατική τάξη να έλθει στην εξουσία και να ικανοποιηθούν τα ζωτικά αιτήματα του λαού. Για μια κοινωνία αξιοπρέπειας, χωρίς ανεργία, φτώχεια και κοινωνικούς αποκλεισμούς, κρατικούς καταναγκασμούς, φασισμό και ρατσισμό.