Νέα απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 11 Ιουνίου!

Ερνέστος Αγγελής

Τουλάχιστον 3.500 εργαζόμενοι και νεολαία, διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη στις 19.00 από τα Προπύλαια. Με πανό από πολλά σωματεία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και ΕΛΜΕ, του Συντονιστικού αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών, των φοιτητικών συλλόγων με εκατοντάδες φοιτητές, μαθητών και της ομοσπονδίας γονέων αλλά και εκατοντάδων αλληλέγγυων εργαζόμενων, η πορεία οδηγήθηκε με τον παλμό των συνθημάτων και των τραγουδιών στη βουλή. Τουλάχιστον 3 διμοιρίες ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένες μπροστά στο πλακόστρωτο με προτεταμένα σαν έτοιμα για χρήση, τα μέσα καταστολής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με την οργή αλλά και την απαίτηση των εργαζομένων για την προκήρυξη τώρα απεργίας, ήρθαν αντιμέτωποι οι γραφειοκράτες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Ενώ η ψήφιση του νομοσχεδίου επίκειται, η ΔΟΕ κήρυξε για την Πέμπτη μόλις μια 3ωρη στάση εργασίας -η οποία συμπληρώνεται από την 3ωρη των συλλόγων και γίνεται στην πράξη απεργία- ενώ άγνωστο παραμένει τι θα κάνει η ΟΛΜΕ. Οι εργαζόμενοι κινήθηκαν κοντά στους γραφειοκράτες, ζητώντας εξηγήσεις και απαιτώντας με συνθήματα να γίνει απεργία. Εκείνοι προκλητικά επιχειρούσαν να «αποκρούσουν» την πίεση προς την πλευρά τους.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνέχεια κι ενώ η συγκέντρωση στο Σύνταγμα συνεχίζονταν, το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων κινήθηκε προς την πλευρά των ΜΑΤ, φωνάζοντας συνθήματα. Παρέμειναν κατά μέτωπο μπροστά τους, σε μια απόσταση μερικών μέτρων και στη συνέχεια αποχώρησαν με πορεία μέχρι τα Προπύλαια, όπου ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση. Αύριο (σήμερα) Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 12 μ.μ. στα Προπύλαια, θα γίνει διαδήλωση ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA