Τις ημέρες που η εγκληματικότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, με καθημερινά συμβάντα δολοφονιών μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο «επιτυχημένος» υπουργός του Χρυσοχοΐδης, έκριναν ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να βάλουν σε κίνηση τη διαδικασία συγκρότησης αστυνομικού σώματος επιτήρησης των Πανεπιστημίων. Πάνω απ’ όλα, το δόγμα «τάξη και ασφάλεια» πρέπει να υλοποιηθεί… το «έγκλημα» πρέπει να παταχθεί!

Αναφερόμενο στην προκήρυξη (31-5-2021) προσλήψεων Ειδικών Φρουρών για την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων, το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, σχολιάζει:

Η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει το Μίσος της για την νεολαία. Επιδιώκει να συντρίψει το φοιτητικό κίνημα, να εξαφανίσει τον ριζοσπαστισμό της νεολαίας. Διχάζοντας, εξαγοράζοντας, φέρνοντας σε αντιπαράθεση τμήματα της νεολαίας προωθεί την Στρατιωτικοποίηση και την Αστυνομοκρατία προωθεί αντιδραστικές αλλαγές που αλληλοσυνδέονται και επιχειρούν να οικοδομήσουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας.


Η προκήρυξη της κυβέρνησης της ΝΔ για την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και την πρόσληψη των 400 ειδικών φρουρών για τα Πανεπιστήμια, με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600 από λίστα επιλαχόντων, πρέπει να σημάνει συναγερμό για τους εργαζόμενους και όλους τους νέους ανθρώπους.


Ο προφανής στόχος είναι η συντριβή του φοιτητικού κινήματος και να εξαφανιστεί ο όποιος ριζοσπαστισμός αναπτύσσεται στα πανεπιστήμια που πάντα τροφοδοτούσε ευρύτερες κοινωνικο-πολιτικές διεργασίες, η εξασφάλιση από το Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας ότι θα τρέξει η διαδικασία Ιδιωτικοποίησης-Εμπορευματοποίησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κυρίως η σύνδεσή τους με την καπιταλιστική παραγωγή, ιδίως σε μια περίοδο που εισβάλλουν στα Πανεπιστήμια ο Στρατός, το ΝΑΤΟ και οι Πολεμικές Βιομηχανίες.
Διαβάζοντας όμως την προκήρυξη για τις Προσλήψεις στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία διαπιστώνουμε ότι ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ Απαγορεύει σε δεκάδες χιλιάδες νέων λαϊκών οικογενειών να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια, επιτρέπει σε εκατοντάδες από αυτούς να Φυλάνε τα ΑΕΙ!

Σημειώνεται πως από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων, ποσοστό 80%, ήτοι 320 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών, των Επαγγελματικών Σχολών και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ. Από τους 600 επιλαχόντες, οι 480 θα προέρχονται από την κατηγορία Α’.
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: 400 ειδικοί φρουροί – Προκήρυξη

Στο υπόλοιπο ποσοστό 20%, ήτοι ογδόντα 80 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν
α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου. Από τους εξακόσιους 600 επιλαχόντες, οι 120 επιλαχόντες θα προέρχονται από την κατηγορία Β’.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Για την πρόσληψη όμως αυτών των Ειδικών Φρουρών θα υπάρχει και ειδική Μοριοδότηση. Διαβάζουμε:
Στην εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως έφεδροι Αξ/κοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή ως ΕΠΥ ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στην Προεδρική Φρουρά.

Από τη μια μεριά η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαγοράσει την νεολαία για να την ενσωματώσει ως ΔΕΑ, Μισθοφόρο Στρατιώτη, στις Ειδικές Δυνάμεις και την Προεδρική Φρουρά, γαλουχώντας στον εθνικιστικό και ρατσιστικό παροξυσμό, στον μιλιταρισμό και στην μισαλλοδοξία, παράλληλα με την εκπλήρωση των αδίστακτων καθηκόντων τους ενάντια στις Ασύμμετρες Απειλές [κοινωνικά κινήματα, πρόσφυγες, μειονότητες], την ένταξή τους στους αστικούς και ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, υπηρετώντας στον Ελληνικό Στρατό Πάροχο Ασφάλειας στους επενδυτές…

Και με τα μόρια που θα συγκεντρώσουν υλοποιώντας αυτές τις Αποστολές, τους στέλνει στα Πανεπιστήμια να Αστυνομεύουν τους φοιτητές και να καταστέλλουν τις όποιες αντιδράσεις.

Τροφοδοτώντας το Μίσος και τον Κοινωνικό Ανταγωνισμό, οδηγώντας στον Κοινωνικό Εκφασισμό.
Ξεδιπλώνονται επομένως όλες οι διαδρομές μεταξύ του Στρατού που θα Αστυνομεύει και των Κατασταλτικών Δυνάμεων που Στρατιωτικοποιούνται, σε ένα ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που ανασυγκροτείται έχοντας ως πρότυπο το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.

Ένα κράτος που οργανώνεται για να προβάλλει αναβαθμισμένη Στρατιωτική ισχύ στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, να ικανοποιήσει τον αναβαθμισμένο ρόλο που αναλαμβάνει στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τον Εσωτερικό Εχθρό, τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία.

Η πρόταση επομένως του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για συγκρότηση Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό και για Μαχητική Στρατιωτική Θητεία για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής και Κατασταλτικής Μηχανής, πρεσβεύει ακριβώς την ανάγκη απάντησης σε αυτόν τον αστικό Στρατό, στην αμφισβήτηση αυτών των αντιδραστικών αστικών και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Η ενιαία πάλη μαθητών-φοιτητών-φαντάρων-εργαζομένων-ανέργων είναι η μόνη απάντηση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ