ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ Ν.Δ. ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Σε πανωλεθρία της Ν.Δ κατέληξαν οι εκλογές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που διεξήχθησαν στις 31-10 / 1 -11 και 2-11-13.
Συγκεκριμένα, στις εκλογές η NΔ έχασε 4 έδρες (από τις 8), ο ΣYPIZA κέρδισε 6 έδρες (από 1 που διέθετε), το ΠAΣOK 2, το KKE έβγαλε 1 έδρα, ενώ η νεοεμφανιζόμενη επαναστατική-ριζοσπαστική αριστερά APΣI με 32 ψήφους δεν κατόρθωσε να εκπροσωπηθεί στο Δ.Σ., αλλά κέρδισε έναν (1) αντιπρόσωπο στην ομοσπονδία.
Παρά το γεγονός ότι ο κλάδος βρισκόταν ουσιαστικά ‘ακέφαλος’ μπροστά στην επίθεση  της μνημονιακής κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ να  διαλύσουν εντελώς  την πρωτοβάθμια  περίθαλψη και  να την δώσουν ‘δώρο’ στην ιδιωτική  πρωτοβουλία,  το ένστικτο της αυτοσυντήρησης  και η προοπτική της απόλυσης χιλιάδων γιατρών τους οδηγησε να ‘μαυρίσουν’ μια  ηγεσία η  οποία την μοναδική προοπτική που πρότεινε στους γιατρούς ήταν η απόλυσή τους….
Έτσι, οι γιατροί αποφάσισαν -απηυδισμένοι από την ηγεσία τους- να προλάβουν.
Πως; ‘απελυσαν’ αυτοί την ηγεσία τους…
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ένα σωματείο που  παραδοσιακά ήταν υποστηρικτής  και στυλοβατης της  συντηρητικής- αντιδραστικής παράταξης υφίσταται τέτοια συντριπτική εκλογική ήττα.
Αυτό χαρακτηρίζει τις μοριακές αλλαγές  που γίνονται στην κοινωνία  -και κυρίως  στις μικροαστικές μάζες- όπου  ολόκληρες  ομάδες  εργαζομένων ‘κοιτάζουν’ την άλλη  προοπτική  που μπορεί  να δώσει η  Αριστερά.
Πώς  αλλοιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι σ’ αυτή τη φάση της  κρισης η πλειοψηφία των γιατρών, ψήφισαν και έδωσαν 376  ψήφους  στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, 62 ψηφους  στην παράταξη του ΚΚΕ, και  32 ψηφους  στην Αριστερή  Ριζοσπαστική  Συσπείρωση  Ιατρών  [ΑΡΣΙ] που εκπροσωπούσε τις δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς.
Η  ΑΡΣΙ  στους γιατρούς  του  ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε λίγες μόνο ημέρες  πριν    τις  εκλογές και η όποια δραστηριότητά της αφορούσε  την επέμβασή της στις γενικές  συνελεύσεις του κλάδου.
Υπήρξαν  και υπάρχουν πολιτικές ‘συγχίσεις’ σε  σχέση με τις προοπτικές και τα καθήκοντα που μπαίνουν ΟΧΙ μόνο στους γιατρούς ΑΛΛΑ  και  στο εργατικό κίνημα και κυρίως πώς  αντιμετωπίζεται η  παρούσα παγκόσμια  οικονομική κρίση, στην  Ελλαδα. Eίναι θέμα στο οποίο  καλούμαστε  ως  παράταξη να  συζητήσουμε συντροφικά  και  οφείλουμε  να δώσουμε  απαντήσεις.
Πιο  αναλυτικά,  για το Δ.Σ  η κατανομή  των  εδρών  εχει  ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ   6
Ν.Δ       4
ΠΑΣΟΚ   2
ΚΚΕ      1
Εν  προκειμένω  η  ΑΡΣΙ εχασε 1 εδρα  επειδή  δεν ίσχυσε  το σύστημα  της  απλής  αναλογικής.
Για την  ομοσπονδία η  ΑΡΣΙ  βγάζει 1  έδρα.
Δ. Γ.