ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Τίποτα δεν ήταν έκπληξη από την συγκυβέρνηση της αθλιότητας. Ψήφισε την τροπολογία (μέσα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας) με την οποία νομιμοποιούνται από το «παράθυρο» τα τηλεοπτικά κανάλια με πρόσχημα το ψηφιακό σήμα, ετοιμάζει τα νέα μέτρα από κοινού με την τροϊκανή παρεούλα που ήρθε, αφού δήθεν «αντιπαρατέθηκαν» σε ένα ακόμα θεατρικό μονόπρακτο, και ενδιαμέσως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι θα έχουμε δωρεάν Wi Fi !!

Δεν παρέλειψε βεβαίως και το ΤΑΙΠΕΔ να ανακοινώσει ότι θα «σπρώξει» άμεσα το ξεπούλημα 1.000 ακινήτων του δημοσίου, από τα 3.000 που έχει. Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ υπάρχουν και όλες οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ πανελλαδικά.

Αμέσως μετά έστειλε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τους πραιτωριανούς των ΜΑΤ (όπως και στο μετρό) και έλαβε μαζί με τον Δένδια, τα συγχαρητήρια του Άδωνι (επίσης καθόλου παράδοξο, σε τέτοιες φυσιογνωμίες με ακροδεξιές απόψεις, βασίζεται εδώ και καιρό η πολιτική της συγκυβέρνησης).
Ακολούθως, έκαναν μια πρωινή καναλότσαρκα διάφοροι τηλεμαϊντανοί και παπαγάλοι, από τα ιδιωτικά ΜΜΕ, αλλά μάλλον δεν πείθουν ούτε πια τους εαυτούς τους.

Από την πρώτη στιγμή, ο κόσμος αντέδρασε, ανεβαίνοντας στην Αγ. Παρασκευή, ανακοινώνοντας συγκεντρώσεις στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία.

Βεβαίως και αυτή η εξέλιξη, ανοίγει το πολιτικό διακύβευμα, δηλαδή αν εκτός από στάσεις εργασίας, σποραδικές απεργίες και οργισμένα δελτία Τύπου, θα προχωρήσουμε σε γενική πολιτική απεργία, μέχρι να φύγουν.

Για την ΕΡΤ, τα δημόσια νοσοκομεία, την παιδεία, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, για το δικαίωμα στη στέγη. Περιθώρια για κάτι λιγότερο δεν μας αφήνουν οι ίδιοι.
Νάσος Μπράτσος