Στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών καλεί το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων (Εξαρχείων, Ν. Σμύρνης, Ιλίου και Αγίου Νεκταρίου Βόλου) με προκήρυξη που εξέδωσε εν όψει της πανελλαδικής απεργίας της ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και πρωτοβάθμιων δομών – απεργία η οποία λόγω κακοκαιρίας μετατέθηκε για την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου. Το κείμενο αναφέρει:

Η πανδημία του κορονοϊού σαρώνει τη χώρα, όλο και περισσότερες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο», οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ όλο και λιγοστεύουν, οι γιατροί του ΕΣΥ προειδοποιούν ότι το σύστημα δεν αντέχει. Το υγειονομικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όριά του. Εξουθενωμένο, αποδεκατισμένο και αυτό από τον ιό, ελάχιστο σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, έχει απέναντί του μια κυβέρνηση αδιάφορη για την υγεία του πληθυσμού και εχθρική στους λειτουργούς του ΕΣΥ που απαιτούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα του. Μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν θωράκισε το ΕΣΥ, από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα, όχι μόνο δεν έκανε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, αλλά, θρασύτατα και κυνικότατα, προχωρεί σε διώξεις συνδικαλιστών στο χώρο της υγείας, για να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όσους καταγγέλλουν την άθλια πολιτική της. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να απολύσει συνδικαλιστή γιατρό, την ώρα που οι γιατροί δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες. Επιλέγει να μετακινεί αναγκαστικά από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από κέντρο υγείας σε νοσοκομείο της Αττικής ή της περιφέρειας, αντί να διορίζει μόνιμο προσωπικό παντού.

Η διαχείριση της πανδημίας αποδείχτηκε καταστροφική. Είμαστε, ήδη, στο 3ο lockdown, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία και κανείς δεν γνωρίζει προς τα πού κατευθύνεται αυτό το ακυβέρνητο καράβι.

Τα εμβόλια έρχονται με το σταγονόμετρο, δεν έχει ακόμα εμβολιασθεί ούτε το 2% του πληθυσμού! Τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που ανήγγειλε πανηγυρικά ο υπουργός Υγείας έμειναν στα χαρτιά, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας επιφορτίστηκαν και με αυτό το έργο, σε βάρος των άλλων, εξαιρετικά σοβαρών, εν μέσω πανδημίας, υποχρεώσεών τους.

Στο μεταξύ, οι θάνατοι αυξάνονται, όχι μόνο λόγω κορονοϊού, αλλά και εξ αιτίας άλλων, χρόνιων νοσημάτων, που δεν αναλαμβάνουν πλέον τα νοσοκομεία, καθώς έχουν μετατρέψει, με κυβερνητική εντολή, τις περισσότερες κλινικές σε κλινικές Covid. Επιπλέον, η τελευταία εντολή για τη μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ κατά 80%, αυξάνει το ποσοστό θνησιμότητας του φτωχού πληθυσμού, που δεν μπορεί να πληρώσει τις ιδιωτικές κλινικές που καραδοκούν για να αντλήσουν κέρδος.

Η προκλητική και ασύστολη πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα της Υγείας πηγαίνει χέρι- χέρι με την πεισματική μέχρι σήμερα άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει άμεσα και χωρίς αποζημίωση τις ιδιωτικές κλινικές για να αντέξει το ΕΣΥ.

Η οργή των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας συναντιέται με την οργή του λαού, κλιμακώνοντας τον αγώνα για Δημόσια, Δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία για όλους τους κατοίκους της χώρας.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του την ΑΠΕΡΓΙΑ της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ και των άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων στο χώρο της Υγείας στις 16 Φλεβάρη.

Όλοι στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών. Όλοι στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 16-2-21, 10:30 π.μ.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ (Εξαρχείων, Ν. Σμύρνης, Ιλίου και Αγίου Νεκταρίου Βόλου)

14-2-21