ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

#18D Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες

 

Καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν από την βαρβαρότητα του πολέμου, τους βομβαρδισμούς, την πλήρη καταστροφή των πόλεων και των χωριών τους και της ζωής τους. Aπό το Aφγανιστάν ως το Iράκ και τη Συρία στη Mέση Aνατολή κι από τη Λιβύη ως το Mάλι στην κεντρική Aφρική ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου ζει στην κόλαση των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Kαι σ’ αυτούς τους ξεριζωμένους ανθρώπους που φεύγουν για να σωθούν, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορθώνουν τα τείχη του Φρούριου-Eυρώπη, τους εθνικισμούς και το ρατσισμό. Aντί για φιλοξενία και περίθαλψη οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, με πρώτα θύματα τα παιδιά, αν γλιτώσουν από τον πνιγμό θα συναντήσουν τα Hotspots και αποθήκες ανθρώπινων ψυχών, τις πρώτες μορφές στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Eυρώπη του 21ου αιώνα.

 

Οι επεμβάσεις και η στρατηγική των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, τα τελευταία 25 χρόνια, ρήμαξαν μια σειρά χωρών από την Βόρεια Αφρική ως την Μέση Ανατολή, καταστρέφοντας τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, είτε με πολέμους είτε με “ειρηνικά μέσα”. Τα τεράστια προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα είναι εκδήλωση της ιστορικής παρακμής και σήψης του καπιταλιστικού συστήματος, που δεν μπορεί να δώσει δυνατότητα ενσωμάτωσης και διεξόδου, στους πληθυσμούς που η παγκοσμιοποίηση πετάει στο περιθώριο.

 

Η Ευρώπη-Φρούριο, οι φράχτες και το υγρό νεκροταφείο της Μεσογείου, είναι η παραδοχή της αποτυχίας της “φιλόξενης” ευρωπαϊκής ενοποίησης και ολοκλήρωσης. Η δημιουργία μια κοινής ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής, που θα διαδεχθεί την frontex, θα είναι όργανο της Ε.Ε υπεύθυνο της φύλαξης των συνόρων και θα δρα ανεξάρτητα από την βούληση του εκάστοτε κράτους-μέλους – είναι μια πρώτη εικόνα μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με έναν ευρωστρατό με υπερεξουσίες. Τα κατασταλτικά μέσα δεν μπορούν να αναχαιτίσουν τις τεράστεις ροές ανθρώπων που προσπαθούν να δραπετεύσουν από τον θάνατο.

 

Η διαχείριση αυτών των πληθυσμών σε συνθήκες κρίσης, ύφεσης και διάλυσης των κοινωνικών δομών της Ε.Ε, και πρωτίστως στην χρεοκοπημένη καπιταλιστική Ελλάδα, δημιουργούν μια τρομαχτική ανθρωπιστική κρίση. Στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες του πυρήνα της Ε.Ε η ανεργία και η ύφεση, εξαφανίζουν οποιαδήποτε προοπτική να δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους οποιαδήποτε διέξοδος και δυνατότητα να ζήσουν.

 

Ένα κράτος έκτακτης ανάγκης, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13/11, στήνεται απέναντι στον εσωτερικό εχθρό, την εργατική τάξη, και στους αποδιοπομπαίους τράγους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Απέναντι σε μια διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ετοιμάζεται να συντρίψει όλους τους εξαθλιωμένους, η εργατική τάξη, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, το πιο εξαθλιωμένο κομμάτι αυτής της τάξης, η νεολαία, οι άνεργοι, πρέπει να παλέψουν να ανατρέψουν αυτό το σύστημα που γεννά πολέμους, εξαθλίωση και κοινωνική καταστροφή. Με κοινούς αγώνες απέναντι στον κοινό εχθρό, να παλέψουν για να καταστρέψουν την εξουσία των καπιταλιστών, που δε διστάζουν να σκοτώνουν για τα κέρδη τους.

 

Το ΕΕΚ και η ΟΕΝ στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό όλων των προσφύγων και μεταναστών, και καλούν σε διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα  την Παγκόσμια & Πανελλαδική Ημέρα Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

 

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ