Η ΑΡιστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡ.Κ.Ι) καταδικάζει τα ”παιχνίδια” οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από την ξαφνική “ρήξη” μεταξύ του Δημάρχου Ιλίου και του φορέα διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση για την τύχη του. 

Η ”ρήξη” Δήμου και Περιφέρειας οφείλεται σε λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την ανάγκη λειτουργίας του Πάρκου ως εστίας δωρεάν ψυχαγωγίας των δημοτών της Αττικής, σε ένα από τα μεγαλύτερα Πάρκα των Βαλκανίων. 

Κανένας τους δεν σκέφτεται τον εργαζόμενο δημότη

Η ”ρήξη” οφείλεται στην αλλαγή ”πλεύσης” της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη Πατούλη και έχει σχέση ΜΟΝΟ με την απροθυμία χρηματοδότησης του έργου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Αυτής που φορτώνει τα βάρη στον εξαθλιωμένο από τα μνημόνια λαό και αρνείται να προσλάβει γιατρούς και νοσοκόμους στην χειρότερη πανδημία, ενώ την ίδια στιγμή αγοράζει όπλα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ! 

Γιατί; Για να αλληλοσκοτωθούν Έλληνες και Τούρκοι εργαζόμενοι, που δεν έχουν να χωρίσουν μεταξύ τους τίποτα, παρά μόνο τα κοινά τους βάσανα, της φτώχειας και της πανδημίας

Ο κ. Ζενέτος με τις φιλοδοξίες του ”αδειάστηκε” από τους χτεσινούς συνεργάτες του, κ. Πατούλη και Σία. 

Η “διαφορά” τους αφορά ουσιαστικά το ΠΟΙΟΣ από τους δύο, ο κυβερνητικός Πατούλης ή ο κυβερνητικός Ζενέτος θα πουλήσουν εν τέλει το Πάρκο στους εργολάβους και τους επιχειρηματίες που θα το εκμεταλλεύονται. 

Το πάρκο Τρίτση όμως δεν ανήκει ούτε στον Πατούλη, ούτε βεβαίως στον Ζενέτο.

Ο δήμαρχος δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του όσον αφορά το περιβάλλον για το οποίο δήθεν κόπτεται.

Η πραγματικότητα αποκαλύπτεται από την στάση του απέναντι στην επέκταση του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Επέκταση που γίνεται με την αγαστή συνεργασία και υπογραφή κυβέρνησης – Πατούλη και όλων των δημάρχων της Δυτ. Αθήνας.

Το πάρκο Τρίτση ανήκει στα εκατομμύρια των εργαζομένων της Αττικής και μόνο. 

Λύση στο πρόβλημα μπορούν να δώσουν με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι κυρίως των όμορων δήμων (‘Ιλιον, Πετρούπολη, Αγ.Ανάργυροι-Καματερό, Άνω Λιόσια).

Αυτούς που τους έχουν ”ξεχάσει” όλοι και απαιτούν την παραμονή του πάρκου Τρίτση ως Λαϊκή Δημόσια περιουσία.

Παλεύουμε :

-Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Πάρκου!

-Πάρκο καθαρό, ασφαλές, πολιτισμένο, ΟΧΙ σκουπιδότοπο όπως το έχουν καταντήσει οι περιφερειάρχες και οι τοπικοί δήμαρχοι!

-ΟΧΙ σε οποιαδήποτε σκέψη να γίνει κέντρο διαλογής σκουπιδιών! 

-Δωρεάν πρόσβαση σε όλους!

-Πάρκο που θα αυτοδιαχειρίζονται επιτροπές εκλεγμένες από Λαϊκές Συνελεύσεις, των ιδίων των εργαζόμενων και των δημοτών. 

ΑΡιστερή Κίνηση Ιλίου [ΑΡ.Κ.Ι]