ΠΑΤΡΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008

 

 

Πάτρα

Με φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή για «συμμετοχή σε στάση» καταδικάστηκαν τρεις νεαροί στην Πάτρα, ενώ δυο άλλοι αθωώθηκαν.

Ηταν μια ομάδα νέων που κατηγορούνταν για συμμετοχή στα γεγονότα της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008. Το αστικό κράτος και η δικαιοσύνη του δεν ξεχνάνε και τιμωρούν όσο μπορούνε τη νεολαία που  αμφισβήτησε το κύρος της αστικής εξουσίας.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα με ανακοίνωσή του είχε καλέσει εκδήλωση αλληλλεγγύης στους κατηγορούμενους, που δικάστηκαν την Τετάρτη 11 Μαρτίου.

την άμεση αθώωσή τους από όλες τις κατηγορίες. Η ανακοίνωση ανάμεσα στα άλλα σχολίαζε:

«Είναι εξοργιστικό πως στις ίδιες δικαστικές αίθουσες που αθωώθηκαν οι φονιάδες των μεταναστών στη Μανωλάδα, οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των πυροβολισμών από την Βαγγελάτος ΑΕ, θα δικαστούν αγωνιστές για τη συμμετοχή τους στην εξεγερτική διαδήλωση του Δεκέμβρη του 2008.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη τρομάζει το κράτος γιατί απείλησε την ταξική κυριαρχία των καπιτα-ληστών και συνεχίζει να εμπνέει τις εξαθλιωμένες, εκμεταλλευόμενες και καταπιεσμένες μάζες στη χώρα των Μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής.

Τρομάζουν γιατί η υπόθεση της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, πριν λίγους μήνες, τους θύμισε πως μια νέα εξέγερση που θα φέρει το λαό στο προσκήνιο της πάλης είναι δυνατή.

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να δηλώνει πως “δεν θέλει να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης” όταν καταδικάζονται αγωνιστές με τη χρήση του διαβόητου κουκουλονόμου, αλλά η αστική τάξη και οι μηχανισμοί της σφραγίζουν κάθε απόφαση για να τιμωρήσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα προληπτικά.

Το δικαστικό σύστημα μαζί με ολόκληρο το σύστημα αστικής εξουσίας, το καπιταλιστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, πρέπει να τσακιστούν για να απολαύσουμε μια “ανάσα ελευθερίας”.

Η κοινωνική επανάσταση που θα ολοκληρώσει αυτό το έργο δεν χωράει στις βρωμερές αίθουσες των δικαστηρίων τους. Η πραγματική δικαιοσύνη θα δοθεί στους δρόμους από την εργατική τάξη, τη νεολαία και ολόκληρο το λαό ενάντια στο σύστημα που τους έχει καταδικάσει στην πείνα τη δυστυχία, την καταστολή, τον εξευτελισμό, την ταπείνωση.

Η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και το άνοιγμα του δρόμου για τον ελευθεριακό κομμουνισμό είναι ο μόνος δρόμος, χωρίς συμβιβασμούς γιατί όπως μας έμαθε ο Δεκέμβρης “Βάρκιζα Τέλος!”

Να αθωωθούν οι διωκόμενοι αγωνιστές.
Να καταργηθεί ο κουκουλονόμος (ν.187Α). Να καταργηθούν οι φυλακές τύπου Γ.

ΕΕΚ

11/3/2015