ΠΑΤΡΑ: ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

 

 

Πάτρα: Πλούσια συζήτηση για την επόμενη ημέρα των εκλογών

Πλούσια και ζωντανή ήταν η συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκδήλωσης του ΕΕΚ στη Λέσχη της Νέας Προοπτικής στην Πάτρα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου εγκαινιάζοντας την εξώστρεφη λειτουργία της Λέσχης για τη νέα σεζόν, μέσα σε μια νέα κατάσταση με καθήκοντα για το εργατικό κίνημα και την επαναστατική αριστερά. Αυτό ήταν άλλωστε και το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης “η επόμενη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου και η πάλη ενάντια στο 3ο Μνημόνιο.

Η μαύρη σύμπτωση της ημέρας της εκδήλωσης με την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα έδωσε τον τόνο στη συζήτηση, καθώς η εισαγωγή στη συζήτηση για τα τραγικά γεγονότα στη γείτονα οδήγησαν στη διαπίστωση πως “δεν ζούμε σε κανονικούς καιρούς” και συνεπώς η επαναστατική θεωρία και πράξη είναι επιτακτική.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΕΚ με το κεντρικό ερώτημα το οποίο θέτει “Ποιος ο δρόμος προς τα εμπρός;”. Στην εισηγήση του ο σ. Νίκος Πελεκούδας, μέλος της ΚΕ του ΕΕΚ, παρουσίασε την απόφαση και την ανέπτυξε υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη της πάλης για την οικοδόμηση ενός μαζικού εργατικού επαναστατικού κόμματος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν φοιτητές/-ριες και εργαζόμενοι/-ες από την πόλη, οι οποίοι εξασφάλισαν μέσα από τις παρεμβάσεις τους την επιτυχία αυτής της συζήτησης. Να σημειώσουμε πως και ο εκπρόσωπος της νΚΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ φώτισε τη συζήτηση και ιδιαίτερα την ανάγκη της μετωπικής δράσης της επαναστατικής αριστεράς μετά την επιτυχημένη παρουσία της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΕΕΚ και στην περιοχή.

Η τοπική κομματική οργάνωση του ΕΕΚ εγκαινίασε με αυτήν την εκδήλωση μια συζήτηση, ωστόσο το ερώτημα του επαναστατικού στρατηγικού επανεξοπλισμού ολόκληρου του εργατικού κινήματος, μαζί και του ΕΕΚ, παραμένει στην κορυφή της ατζέντας μας για συζήτηση και δράση.

Β.Δ.