ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

 

Οι πρώτες διαδηλώσεις στην πόλη της Πάτρας, μετά το δημοψήφισμα και την ψήφιση του μνημονίου ήταν αρκετά μαζικές. Η τοπική οργάνωση του ΕΕΚ και της ΟΕΝ συμμετείχε με ανεξάρτητο μπλοκ σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Μετά τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Την Τρίτη 13/10, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον Τουρκικό Λαό και στο Κουρδιστάν, μετά την πολύνεκρη επίθεση με βόμβες στην διαδήλωση για την Ειρήνη στην Άγκυρα, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου. Η συγκέντρωση  οργανώθηκε στην πλατεία Γεωργίου από οργανώσεις/συλλογικότητες της αριστεράς και της αναρχίας και φοιτητικούς συλλόγους του πανεπιστημίου Πατρών, ακολούθησε πορεία με μεγάλη συμμετοχή και παλμό.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Την Πέμπτη 15/10, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που οργανώθηκε απο αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές κινήσεις, καθώς και από αρκετά σωματεία της πόλης. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρχε συλλογή πρώτων ειδών για τους πρόσφυγες και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Με μπλοκ στην πορεία, που ακολούθησε, συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις/συλλογικότητες της αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

Ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Την Παρασκευή 16/10, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στην πλ. Γεωργίου συγκέντρωση ενάντια στο τρίτο μνημόνιο με καλέσματα του ΕΕΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ. Την ώρα υπήρχε και κάλεσμα στο ίδιο χώρο του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που όμως διαχώρισαν την συγκέντρωση τους και πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία. Η διαδήλωση, αυτή η οποία αποτελεί και ένα ανεπίσημο πρώτο crash test για το εργατικό-λαϊκό κίνημα στην πάλη του ενάντια στο 3ο Μνημόνιο, δεν ανταποκρίθηκε από άποψη συμμετοχής και παλμού στην κρισιμότητα της μάχης και θέτει επιτακτικά το ζήτημα της εναιομετωπικής πάλης για την διοργάνωση της πάλης ενάντια στο 3ο Μνημόνιο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κινητοποίηση ευρύτερων μαζών των εκμεταλλευμένων και καταπιεσμένων και στην πόλη.

Ελ.Ισ.