Με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ στηρίζει τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των Νοσοκομείων της χώρας που έχουν εξαγγείλει, για αύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και Σωματεία Εργαζομένων σε Νοσοκομεία.


Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν:

* Ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

* Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων.

* Κατάλληλες υποδομές.

* Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, χορήγηση σε όλους τους υγειονομικούς του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

* Ανάκληση των απαράδεκτων κυβερνητικών ενεργειών για πειθαρχικές διώξεις σε υγειονομικούς επειδή… «αρρωσταίνουν»(!)

* Όχι στον διαχωρισμό και τη διαίρεση των υγειονομικών αναφορικά με το πενιχρό επίδομα της κυβέρνησης.

* Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

* Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.


Δεν μας φιμώνουν.

Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή της προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα στην πρώτη γραμμή διεκδικήσεων για την υγεία του λαού.

Με σύνθημα δεν θέλουμε να μας λυπούνται, θέλουμε να μας φοβούνται, το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλεί γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στις πύλες των νοσοκομείων την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη. Αλληλεγγύη στον αγώνα των υγειονομικών – Όλοι στο πλευρό τους.

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

Συνάδελφοι ξεσηκωθείτε !

Την ίδια ώρα που έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα συνάδελφοι υγειονομικοί από κορονοϊό, δέκα συνάδελφοι χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ και χιλιάδες έχουν νοσήσει, η κυβέρνηση αρνείται την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μας έχει να δουλεύουμε καταπονημένους με απλήρωτες εφημερίες και το κερασάκι στην τούρτα να μας καλεί σε ΕΔΕ για πειθαρχικές ποινές όπως έκανε η διοικήτρια του Αγίου Σάββα! Αντί να αποζημιώσουν τους “ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες” όπως μας λένε οι ίδιοι, επιχειρούν να μας διαχωρίσουν με την χορήγηση επιδόματος – βοηθήματος μόνο για τις ΜΕΘ, αντί για επιστροφή των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα – επιδόματος αδείας για όλους.

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει πιάσει πρωτιά στη λίστα θανάτων από κορονοϊό ξεπερνώντας τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ήδη από το τέλος του Νοέμβρη στον δείκτη νέοι θάνατοι ανά 1 εκ. πληθυσμού, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να στοιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ οι εργοδοτικές και υγειονομικές παραβιάσεις στους χώρους δουλειάς συνεχίζονται χωρίς κανένα έλεγχο, η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη για την πανδημία στην “ατομική ευθύνη” και στοχοποιεί τους διαδηλωτές και τις συγκεντρώσεις όπως έκανε στο Πολυτεχνείο και στις εκδηλώσεις για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Αντί η κυβέρνηση να δώσει λεφτά για μέσα μαζικής μεταφοράς και για μέτρα και υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας, προχωρά σε απαγορεύσεις, συλλήψεις, απρόκλητη βία και καταπάτηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα που κυβέρνηση και υπουργοί υγείας παρουσιάζουν το εμβόλιο σαν την απόλυτη σωτηρία από την πανδημία, συνεχίζουν να κρατάνε τα νοσοκομεία, τις ΜΕΘ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υποστελεχωμένες, με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται οι γιατροί σε αναγκαστικά εξιτήρια, οι ασθενείς με κορονοϊό να υποθεραπεύονται, να γυρίζουν σπίτι χωρίς να έχουν αναρρώσει πλήρως και να συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό. Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια, η πανδημία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αυτές τις τραγικές ανεπάρκειες του ΕΣΥ! Όμως, αντί να δώσουν λεφτά για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων δίνουν λεφτά για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς και δωράκια στους φίλους επιχειρηματίες !

Την ίδια ώρα που τα τμήματα των νοσοκομείων έχουν απόλυτη πληρότητα και πολλά από αυτά κλείνουν λόγω νόσησης του προσωπικού, αντί για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών η κυβέρνηση διπλασιάζει την αποζημίωση για τους κλινικάρχες και τους κάνει επιπλέον δώρο την αναγκαστική μετακίνηση προσωπικού από το ΕΣΥ για να δουλέψει δωρεάν γι αυτούς στις ιδιωτικές τους κλινικές !

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υγειονομικοί με τις ενώσεις και τα σωματεία μας να συγκεντρωθούμε στα προαύλια και στις πύλες των νοσοκομείων !

Με μαζικές και μαχητικές διαμαρτυρίες να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, για να βγούμε νικητές εμείς και ο λαός από τη μάχη για την πανδημία για να αποδοθούν οι εγκληματικές ευθύνες σε εκείνους που τους πρέπει !