Με ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες βρίσκεται το πλήρωμα του πλοίου HERCULES I, στην Σαλαμίνα. Οι ναυτικοί παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες γεγονός που ανάγκασε την ΠΕΝΕΝ να κηρύξει επίσχεση εργασίας.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού αναφέρει:

Μετά από καταγγελίες προς την ΠΕΝΕΝ της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληρώματος του Φ/Γ πλοίου HERCULES I, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Σαλαμίνας, κλιμάκιο της Ένωσής μας μετέβη στο πλοίο και διαπίστωσε τα παρακάτω:

Στο πλοίο δεν υπάρχει τροφοδοσία, όπως επίσης φαγητό και νερό για το πλήρωμα, δεν λειτουργεί η ηλεκτρομηχανή με αποτέλεσμα συνολικά οι συνθήκες διαβίωσης του πληρώματος να είναι άθλιες και απαράδεκτες.

Παράλληλα, όπως προκύπτει, η εταιρεία οφείλει στο πλήρωμα δεδουλευμένους μισθούς που ξεπερνούν τα 60.000 ευρώ.

Επίσης η εταιρεία έχει οφειλή και προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) καθώς και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά μας Ταμεία.

Μετά από τα αναφερόμενα προβλήματα η ΠΕΝΕΝ σε συνεργασία με το πλήρωμα προχώρησε σε επίσχεση εργασίας η οποία ξεκινάει από 1 Ιούνη 2020 απαιτώντας άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των Ναυτεργατών καθώς επίσης και την αποκατάσταση σε τροφοδοσία – νερό και ρεύμα στο πλοίο.

Καλούμε τον Υπουργό Ε.Ν, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις Λιμενικές αρχές να κινηθούν άμεσα και αποτελεσματικά έτσι ώστε να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των Ναυτεργατών σε όλους τους τομείς.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ