Συγκέντρωση και πορεία Αντίστασης και Μνήμης

Εννιά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την δολοφονία του εργάτη μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν στις 17 Γενάρη 2013, στην διασταύρωση των οδών Φυλασίων και Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα.

Το ξημέρωμα εκείνης της μέρας, πήγαινε με το ποδήλατό του στη λαϊκή για το μεροκάματο. Οι μαχαιροβγάλτες μέλη της “Χρυσής Αυγής” Χρ. Στεργιόπουλος και Δ. Λιακόπουλος τον σταμάτησαν και του κάρφωσαν 7 μαχαιριές σε όλο του το σώμα (πλάτη, χέρια και λαιμό), τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στην άσφαλτο και τράπηκαν σε φυγή. Οι δολοφόνοι καταδικάστηκαν πρωτόδικα και στη δίκη της “Χρυσής Αυγής” καταδικάστηκαν με 6 έτη φυλάκισης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

φωτογραφία: Θ.Κ.

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε…

Ο Λουκμάν είναι ένας από εμάς, μαζί με όσους έχουν δολοφονηθεί από τα χέρια φασιστών, τον Παύλο Φύσσα, τον Petrit Zifle, τη Ζακ/Zackie oh!, τον Νίκο Σαμπάνη… αλλά και των δολοφονημένων θυμάτων της πατριαρχίας και του σεξισμού.

Στις γειτονιές των Πετραλώνων και του Θησείου, που έχουν ιστορία αγώνων από τον καιρό της ΕΑΜικής Επανάστασης και του Εμφύλιου της δεκαετίας του ’40 έως και τις μέρες μας, δεν ξεχνιούνται από το μαχόμενο κίνημα η επίθεση με βιτριόλι στην Κων/να Κούνεβα, η επίθεση στο στέκι Αντίπνοια, οι εμπρησμοί στα σπίτια αγωνιστών από μπράβους της νύχτας, οι εμπρησμοί στην κατάληψη Παναιτωλίου 21, η δολοφονική απόπειρα των φασιστών στο κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ, αλλά και πολλές επιθέσεις όλα αυτά τα χρόνια με εκατοντάδες νεκρούς στη χώρα, τα σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μπορεί η δίκη της Χρυσής Αυγής κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος και της μεγαλειώδους αντιφασιστικής συγκέντρωσης των 50.000 λαού στις 7/10/20, να έστειλε στη φυλακή τους δολοφόνους της “Χρυσής Αυγής”, όμως η πολιτική της ακροδεξιάς έγινε πολιτική της ελληνικής καπιταλιστικής κυβέρνησης και κρατάει ως εφεδρεία τις φασιστικές συμμορίες μαζί με την κρατική καταστολή. Η κρατική βαρβαρότητα επελαύνει ενάντια στους/ις καταπιεσμένους/ες & αποκλεισμένους/ες μετανάστες/τριες πνίγοντάς τους στα νερά του Αιγαίου και όσες/οι επιζήσουν τους απελαύνει πίσω στη χώρα τους.

Αυτές τις δολοφονίες, σε συνδυασμό με την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας που μετρά πάνω από 20.000 νεκρούς, με τα κυβερνητικά επιτελεία να μιλούν στο όνομα της “ατομικής ευθύνης” και της “υγειονομικής ασφάλειας” που στρέφονται ενάντια στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης για υγεία, τροφή, δουλειά, στέγη, παιδεία, ελευθερία, θα τις σταματήσει μόνο ένα κίνημα μαζικό που θα αγωνιστεί για την συντριβή του φασισμού και του συστήματος που γεννά και τρέφει φασισμό, πολεμικά σφαγεία και θάνατο.

Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο! Με την ανεξάρτητη –από κυβέρνηση, κράτος, αφεντικά– δράση της εργατικής τάξης.

Να βαδίσουμε μαζί στους αγώνες μας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Το μέλλον μάς ανήκει, οι αναμετρήσεις είναι μπροστά μας στην πάλη για ψωμί, δουλειά κι ελευθερία, για την κοινωνική απελευθέρωση.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

& ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ & ΤΟΝ ΤΡΕΦΕΙ,

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ!

φωτογραφία: Θ.Κ.

Στον 9ο χρόνο από την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) καλεί σε συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 15 Γενάρη 2022 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μερκούρη Άνω Πετράλωνα και σε Συγκέντρωση μνήμης την Δευτέρα 17/1/22 στις 6 μ.μ. στο σημείο της δολοφονίας, Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων Άνω Πετράλωνα.