Μια κραυγή τρόμου από το στόμα γυναίκας “Μη με αφήνετε μόνη μου” συγκλόνισε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Ιούνη 2021 την διασταύρωση Κειριαδών και Συμμαχιδών στα Κάτω Πετράλωνα.

Σε διαμέρισμα του ημιόροφου πολυκατοικίας μεσήλικη καθαρίστρια πήγε για μεροκάματο και από το πρωί που ξεκίνησε τη δουλειά μέχρι το απόγευμα βιαζόταν και ξυλοκοπήθηκε άγρια από έναν (ίσως και δύο βιαστές) της πολυκατοικίας. Όταν εκείνος πήγε να μαγειρέψει, ενώ την είχε κλειδωμένη στο δωμάτιο, κατάφερε και βγήκε στο μπαλκόνι που έβλεπε σε ακάλυπτο και κάλεσε σε βοήθεια. Γειτόνισσες στο άκουσμα των φωνών της, κατάφεραν να την βγάλουν από το διαμέρισμα σε άθλια κατάσταση χτυπημένη στο πρόσωπο σχεδόν ημίγυμνη και κάλεσαν ασθενοφόρο και την αστυνομία. Το ασθενοφόρο την πήγε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, οι μπάτσοι έφτασαν στο διαμέρισμα και περίμεναν αρκετές ώρες, να λάβουν εισαγγελικό ένταλμα(!) για να μπουν μέσα. Μετά από αρκετές ώρες όταν έλαβαν την εντολή εισόδου, ο βιαστής είχε εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση. Σε αντιδιαστολή, ας θυμηθούμε ένα άλλο περιστατικό – στην περίπτωση του Δ. Ινδαρέ στο Κουκάκι που διέμενε δίπλα στην κατάληψη της Ματρόζου οι ένστολοι μπήκαν στο σπίτι και τους σάπισαν στο ξύλο, χωρίς να υπάρχει κάποιο έγκλημα και χωρίς να περιμένουν εισαγγελικό ένταλμα για την καταστολή…

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7.30 μ.μ. καλέστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οργής έξω από το σπίτι όπου ανταποκρίθηκαν 100 – 150 γείτονες/ισες και αλληλέγγυες/οι. Η δυνάμεις καταστολής ήταν εκεί σχεδόν από την αρχή. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων απεχώρησαν από το σημείο. Αργά το βράδυ, διοργανώθηκε αυθόρμητη διαδήλωση από το σημείο του συμβάντος μέχρι την πλατεία Μερκούρη των Άνω Πετραλώνων φωνάζοντας “Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΟΝΗ“.

Την Κυριακή 20 Ιούνη 2021 το μεσημέρι, στο πλατειάκι της Δεξαμενής στα Άνω Πετράλωνα, 300 μέτρα πιο πάνω από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι στην γυναίκα – μετανάστρια – καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, το Δεκέμβρη του 2008, πάνω από 70 άτομα, κατά πλειοψηφία νέες γυναίκες και θηλυκότητες, συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν το συμβάν. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο, ούτε στα Πετράλωνα, ούτε πουθενά.

Σε όλες/ους, η νωπή μνήμη από την πρόσφατα δολοφονημένη Καρολάιν, δεν έχει στεγνώσει. Στις πλούσιες συνεισφορές αναφέρθηκαν για τα περιστατικά βιασμών που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά, Στο σπίτι, στο δρόμο, στην πλατεία, στη δουλειά, που πολλά από αυτά δεν τα μαθαίνουμε ποτέ. Εκφράστηκε πολύς φόβος, αλλά και οργή και θυμός για μια καθημερινότητα που όλο και πιο πολύ γίνεται ασφυκτική. Ένα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ως εδώ, ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΒΙΑΣΜΕΝΗ και ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ, διαπέρασε τις συνεισφορές.

Το βράδυ της Κυριακής περίπου 400 άτομα ξεκινώντας από την πλατεία Μερκούρη με πορεία πέρασαν τα στενά των Πετραλώνων γράφοντας και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και την πατριαρχία. όπως “ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΔΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ / ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΑΔΕΛΦΗ

Μοιράστηκε κείμενο και προπαγανδίστηκε η μικροφωνική και πορεία που θα γίνει την Τρίτη 22 Ιούνη στις 18:30 στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, στα Πετράλωνα.

Η νέα γενιά, που πιστεύει και αγαπά τον Άνθρωπο, αυτά τα παιδιά που δεν έχουν κανένα μέλλον για να κάνουν όνειρα για τη ζωή τους, είναι στο δρόμο! Θέλουν να αγωνιστούν για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν, μέσα από συλλογικές διαδικασίες και μετά και από το συγκεκριμένο βιασμό, είναι φανερό ότι, χάρις σε αυτά τα νέα παιδιά …

Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ !

Τ.Β.